To je to što me zanima!

Leko: Podržat ću Reinera jer je iskusan i obrazovan političar

On je iskusan političar, obrazovan čovjek. No to ne znači da je vođenje Sabora akademska djelatnost, rekao je Leko. Uvjeren je da će se Sabor konstituirati danas
Vidi originalni članak

Odluka SDP-a da nema svog kandidata za predsjednika Hrvatskog sabora nije odluka na mah. Logično je da SDP razmišlja o svojim kandidatima sve dok se ne formira saborska većina, kazao je Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora u odlasku za HRT-ov Studio 4.

- S obzirom da je saborska većine formirana izlišno je ići na kandidate i biti u gubitničkoj poziciji. Sudjelovati u gubitničkoj poziciji nije dobro ni za kandidata ni za SDP - rekao je Leko i dodao da se o tome jučer nije ni raspravljalo. 

- Činjenica da nemamo protukandidata za predsjednika Sabora dokazuje da smo prihvatili realnost kakva je - kazao je Leko na pitanje kako je Zoran Milanović prihvatio poraz.

Leko je rekao i da vodstvo SDP-a nije razgovaralo s njim o tome da opet preuzme funkciju predsjednika Sabora, ali je dodao da je o tome, da računaju na njega, doznao iz novina. Istaknuo je i da je zadovoljan što nije sudjelovao u pregovorima s Mostom, jer smatra da bi trebao biti neutralan. 

- U pregovorima je bilo prevrata nekoliko puta. Formirali smo saborsku većinu, a građani ne znaju što mogu očekivati od saborske većine i mandatara, nažalost - rekao je Leko i dodao da smo iz procesa pregovaranja dobili samo većinu, a da ćemo tek vidjeti program mandatara. 

Uvjeren je da će se danas Sabor konstituirati. 

- Podržat ću Željka Reinera. On je iskusan političar, obrazovan čovjek. No to ne znači da je vođenje Sabora akademska djelatnost - rekao je Leko. 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • jozabroz 28.12.2015.

    mislim da bi covjek trebao preuzet vodstvo u partiji, i eliminirat sve koji imaju bilo kakvu aferu na ledima,,pa ko ostane,ostane..)))

  • ragbijaš 28.12.2015.

    Tako je.Leko je dobar čovjek,SDP-ovac i zna koga podržati.Nebitno što izgubili,al glas ide za obrazovanog i dobrog čovjeka.Leko,moj naklon.

  • krabat 28.12.2015.

    Leko je uvijek bio covjek i politicar s mjerom.Za razliku od svojih partijskih kolega znao je osjetiti onaj trenutak koji na zalost njegovi partijski su druzi u svojoj samo dopadljivosti nikada nece osjetiti.Da je takovih vise!

Komentiraj...
Vidi sve komentare