To je to što me zanima!

Lemur Julian za prvi rođendan dobio banane i ukusne kolače

Lemur borac: Maleni King Julian iz zagrebačkog ZOO-a, kojeg je majka kao bebu odbacila, uživao je u bananama koje je dobio na proslavi prvog rođendana
Vidi originalni članak

Banane, jabuke, ukusni kolačići... Maleni prstenastorepi lemur Julian nije znao gdje prije pogledati. Sve su mu pripremili djelatnici zagrebačkog ZOO-a. Prvi rođendan sigurno će pamtiti.

Prije godinu dana bio je nemoćan, težak tek 68 grama, odbačen od majke. Nije ga željela hraniti. Spasila ga je veterinarka u zagrebačkom ZOO-u i nutricionistkinja Jasna Stošić. Udomila ga je.

- Cijela obitelj brzo se naviknula na njega. Hranili smo ga zamjenskim mlijekom, brinuli se neprestano o njemu, pružili mu ljubav, a jednako nam je i vratio - prisjeća se. Čim je ojačao, nakon nekoliko mjeseci, s Jasnom je krenuo u obilazak “prave” obitelji.

- Tijekom prošlog ljeta svaki dan smo ga vodili na privikavanje, druženje s lemurima. Njegovi roditelji, sestre i braća prihvatili su ga vrlo brzo, ali je Julian bio više zainteresiran za ljude nego za svoju vrstu. Morali smo se potpuno odvojiti - prisjeća se Jasna.

Ipak, one koji su ga spasili nije zaboravio. To im je u nedjelju na proslavi i pokazao.

- Bio je zbunjen, ali ubrzo je shvatio da smo tu zbog njega. Imao je čak i svjećicu. Penjao se po zaposlenicima, ljubio ih. Pravi zavodnik - govori Jasna Stošić.

Težak rastanak: Iz prikrajka sam gledala kako raste

Egzotična životinjica se Jasninoj obitelji uvukla pod kožu. Rastanak je bio bolan.

- Kao i Julian, i ja sam prolazila neku vrstu privikavanja. Jedno mi je govorio razum, a drugo srce. U ZOO-u sam ga u početku promatrala skrivećki da vidim kako raste, a da njega ne zbunim. I danas ga obiđem - kaže Jasna.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Lori Loredana 22.03.2013.

    Kako sam samo slatki, mala draga bubica.

  • _petra_ 21.03.2013.

    volim se gibat,gibat.....hahaha...slatkica mala

  • 21.03.2013.

    Smiješan je i sladak. Na ovoj trećoj slici isti jedi vitez sa mračne strane, hahaha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare