To je to što me zanima!

Lidl radnicima povećava plaće za 8,5 posto: 'Ulažemo u ljude'

Napominju da su u prošloj, iznimno uspješnoj godini, u skladu s rastom kompanije i širenjem trgovačke mreže i poslovanja, zaposlili 463 nova radnika u svim područjima poslovanja...
Vidi originalni članak

Trgovački lanac Lidl u Hrvatskoj je odlučio povećati bruto plaće svojim zaposlenicima u trgovinama i skladištima u prosjeku za 8,5 posto, izvijestili su u ponedjeljak iz Lidla Hrvatska.

Odluku o povećanju plaća donijela je Uprava Lidla Hrvatska, a to će povećanje osjetiti 1.792 zaposlenih u ukupno 93 Lidlove trgovine u cijeloj Hrvatskoj te u dva logističko-distributivna centra u Jastrebarskom i Perušiću.

"Kada je riječ o plaćama, Lidl Hrvatska predvodi u visini ukupnih primanja u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, a ovim je potezom još jednom pokazao da su mu zaposlenici najvredniji potencijal, u koji vrijedi ulagati. Ovo povećanje plaća zaposlenika tek je jedno u nizu od početka poslovanja u Hrvatskoj, čime Lidl neprestano dokazuje da su mu zaposlenici, uz kupce, na prvom mjestu", ističu iz Lidla Hrvatska.

Napominju da su u prošloj, iznimno uspješnoj godini, u skladu s rastom kompanije i širenjem trgovačke mreže i poslovanja, zaposlili 463 nova radnika u svim područjima poslovanja, trgovinama, logističko-distributivnim centrima i centrali.

Njemački lanac Lidl kao dio maloprodajne grupe Schwarz jedan je od vodećih u prehrambenoj maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi, a ukupno ima 10 tisuća trgovina i više od 150 distribucijskih centara u 28 zemalja Europe.

U Hrvatskoj posluje od 2006., otkada je prodajnu mrežu proširio na cijelu Hrvatsku sa 93 trgovine i 2 logističko-distributivna centra, te zaposlio gotovo 2200 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dybala10 25.04.2018.

    Svaka čast ali njima radnici imaju ugovore na 30 sati, a rade više, imaju jedan nepošten sustav preraspodjele, planira vas recimo 35 sati tjedno i tri puta godišnje vam isplaćuju te sate a u međuvremenu vam mogu skinuti te sate pa onda ispada da ste radili za džabe, a prekovremeno ne ulazi tu, to plaćaju svaki mjesec, ali s prekovremenima vi radite i 40-ak sati a ugovor imate na 30 sati, naravno manji bruto i sve.

  • leo16 23.04.2018.

    Svaka cast,samo sto u njihovim prodavaonicama u Njemackoj radnici imaju tri puta vece place a cijene su iste za neke stvari cak jeftinije nego kod nas

  • Uragan_1 23.04.2018.

    Bravo !

Komentiraj...
Vidi sve komentare