To je to što me zanima!

Liječnici su rez na prsima bebe zatvorili sa folijom

Rez, širok par centimetara, su pokrili sa tankom, prozirnom folijom kroz koju su se mogla vidjeti dječakova pluća i srce. Tako su mu spasili život
Vidi originalni članak

Nakon čak 11 sati na operacijskom stolu tijelo 21 dan starog Matthewa Molloya iz Engleske toliko se napuhnulo, da kirurzi nisu mogli zašiti rez na njegovim prsima. Bio je u kritičnom stanju i nisu znali hoće li preživjeti. Rez širok nekoliko centimetara pokrili su s tankom prozirnom folijom kroz koju su se mogla vidjeti dječakova pluća i srce. Tako su spasili život dječačiću. Matthew je rođen s nekoliko bolesti srca, uključujući i dvije rupe na tom organu. Uza sve te poteškoće, bebi je srce bilo i na krivoj strani. Kirurug i profesor medicine Stephen Westaby, koji je operirao oko 10.000 pacijenata sa srčanim problemima, šokirao se čuvši za slučaj Matthewa.
- Šanse da netko ima sve te bolesti su 1 naprema 100.000. Čudo je da je dječak preživio operaciju - komentira profesor Westaby.  Dječakov otac Tim (37) operaciju svog sina snimio je kamerom.
- Izgledao je tako krhko na tom operacijskom stolu sa gomilom cjevčica koje su virile iz njega. Nisam si mogao pomoći, jednostavno sam morao gledati operacijski zahvat. Ipak se radilo o životu moga sina - ispričao je Tim. Nakon operacije Matthew se izvrsno oporavljao. Dječak je rođen sa DiGeorgeovim sindromom, genetskom bolešću kod koje dio DNK na 22 kromosmu nedostaje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Gatsby 06.03.2009.

    SA folijom a ?

  • ICE_MAIDEN 05.03.2009.

    sretno mali dječače..

  • Zeljk0 05.03.2009.

    Dragi Bože, podari mu snage i volje za životom, a meni omogući da preživim do plaće. Amen!

Komentiraj...
Vidi sve komentare