To je to što me zanima!

Liječnici u Poljskoj odbili izvesti pobačaj silovanoj djevojčici (14) s intelektualnim teškoćama

Izazvalo je to zgražanje u javnosti u zemlji koja ima jedan od najstrožih zakona u Europi po pitanju izazvanog pobačaja, a koji je legalan isključivo u slučajevima kaznenih djela poput silovanja ili incesta
Vidi originalni članak

Četrnaestogodišnjoj djevojčici s intelektualnim teškoćama, koju je silovao njezin ujak, bolnice u Poljskoj odbile su napraviti pobačaj. 

Izazvalo je to zgražanje u javnosti u zemlji koja ima jedan od najstrožih zakona u Europi po pitanju izazvanog pobačaja, a koji je legalan isključivo u slučajevima kaznenih djela poput silovanja ili incesta te onda kad je ugroženo zdravlje žene.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Zagrebačka bolnica hvali se da obavlja pobačaje. U 21. stoljeću. To je pozitivna, ali i jeziva vijest

Djevojčica, koja nije ni bila svjesna toga da je trudna, bila je žrtva kaznenog djela seksualnog zlostavljanja, no dvije bolnice u regiji Podlasje odbile su izvesti pobača. Liječnicima ju je odvela njezina teta koja im je pokazal dokumente tužitelja u kojima se navodi da je četrnaestogodišnjakinja žrtva silovanja te da bi pobačaj u ovom slučaju bio legalan. Liječnici su je svejedno odbili.

Njezina teta kontaktirala je organizaciju za zaštitu reproduktivnih prava Federa, koji su djevojčicu odveli u Varšavu gdje su joj na siguran način napravili pobačaj.

NOVO VODSTVO Na Svetom Duhu žene konačno mogu dobiti prekid trudnoće: Imamo tim na raspolaganju

- Liječnici u Varšavi nisu mogli shvatiti postupke svojih kolega iz Podlasja. Malo je reći da nisu imali suosjećanja. Nemamo riječi kojima bismo opisali svoje ogorčenje - naveli su iz organizacije Federa.

Ministar zdravstva je potvrdio da su dvije bolnice odbile postupiti po zakonu te da je pokrenuta istraga.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • 27.01.2023.

    Jadno dijete!

  • deda991 27.01.2023.

    Zatupljenost vjerom i vjerski fanatizam. Vlast se mora uključiti i napraviti reda. Glupani ne razmišljaju tko će se brinuti za to dijete, hraniti, oblačiti, školovati i ono najvažnije - hoće li to dijete imati život uz roditelje i pažnju i ljubav što uostalom i ta vjera propagira?! Znači, oni rade kontradiktornu stvar. To je dokaz njihove gluposti.

  • ante-portas 27.01.2023.

    Srednji vijek. Gore nego na bliskom istoku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare