To je to što me zanima!

Liječnici u šoku: EHEC postao sve agresivniji, pacijenti pate

Novom baketrijom dosad se zarazilo 2000 ljudi, a izvor zaraze još nije poznat. Njemački liječnici kažu da su simptomi sve gori i da zaraženi pate od jakih grčeva
Vidi originalni članak

Broj zaraženih EHEC bakterijom raste iz sata u sat. Liječnici svjedoče strašnim patnjama zaraženih pacijenata. Ističu da je EHEC sve agresivniji. Do četvrtka navečer zabilježeno je 2000 oboljelih od bakterije za koju su iz Svjetske zdravstvene organizacije rekli da je nikada nisu vidjeli. Od nove vrste bakterije dosad je preminulo 18 ljudi. Istražitelji su zbunjeni, još ne znaju što je izvor zaraze. Sa španjolskih krastavaca otklonjena je sumnja, što je zbunilo stručnjake. 

Zbog EHEC-a su u Njemačkoj zatvorene i neke škole jer su zaraženi deseci učenika. Izvanredno stanje je i u bolnicama, a gradonačelnik Hamburga u četvrtak je pozvao ljude da daju krv. Medicinska sestra Anne Winter (52) kaže kako ju cijela situacija podsjeća na horor film. 

- Nove komplikacije kod pacijenata se iznova pojavljuju, ne možemo im zaustaviti patnje. To će nas slomiti - kaže liječnica Tanja Kühbacher te ističe da noću jedva uspije uhvatiti dva sata sna zbog čestih intervencija. 

Zaraženi pacijenti, prema opisu iskusnih liječnika, imaju česte grčeve mišića. Ponekad zbog nesnosnih bolova ispuštaju čudne zvukove. Kod nekih su grčevi toliko intenzivni da ih se mora vezati, piše Bild

Zaraze EHEC-om osim u Njemačkoj zabilježili su i u Austriji, Danskoj, Velikoj Britaniji, Češkoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Španjolskoj, Francuskoj, Švedskoj, Švicarskoj i SAD-u. 

Idi na 24sata

Komentari 99

  • you..next 03.06.2011.

    U današnje vrijeme ljudskoj pohlepi nema kraja. Lijek za potpuno izliječenje nekih tumora davno je izmišljen ali farmacijskim kućama nije cilj izlijećiti ljude već produljivati im život sa lijekovima koji masno koštaju. Bakterija je najvjerojatnije izmišljena u nekom laboratoriju i postoji lijek za nju samo se čeka da uzme malo više maha, pa će netko lijepo zaradit na ovcama od ljudi koji pasivno gledaju kuda ide ovaj sve bolesniji svijet.

  • pitur 03.06.2011.

    Ma popit bicerin rakije i zdravi si!

  • marekkkkkkk 03.06.2011.

    Nadam se da je sve ovo samo loša prppaganda za prodaju još jednog beskorisnog cijepiva jer ako nije,,,,,,,,,,,,,,,,Jer ako nije normalno je da se bude stvorila panika,,,,,,ma kuda vodi ovaj svijet,,,nema više ni humanosti ni normalnih ljudi,,,,,svi trčimo za zaradom i napretkom ,,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare