To je to što me zanima!

Liječnici: 'Zadovoljni smo, Rita (4) se dobro i lijepo oporavlja'

KBC Zagreb je jedina ustanova u zemlji koja radi transplantacije bubrega, srca i jetre u djece. Godišnje obave 20 ili više transplantacija srca. Trenutno je procesu listiranja još jedna djevojčica
Vidi originalni članak

U KBC-u Zagreb je u srijedu održana konferencija za novinare na kojoj su liječnici govorili o stanju djevojčice Rite (4) kojoj je nedavno transplantirano srce.

Liječnici su rekli da Rita ide u pozitivnom smjeru i da se lijepo i dobro oporavlja. Kažu da su zadovoljni njezinim oporavkom no da će curica još neko vrijeme morati biti na jedinici intenzivnog liječenja. Naglasili su da je njezina bolest rijetka odnosno da na 100.000 djece pogađa njih 0,5 do 1,5 posto.  

POTVRDIO RAVNATELJ BOLNICE Dobre vijesti: 'Ritu smo skinuli s respiratora i osjeća se dobro'

Na konferenciji za novinare je rečeno i da je ovog trena u fazi listiranje još jedne curice slične dobi kao i Rita koja je zasad dobro i stabilno no da je u "procesu listiranje u smislu transplantacije srca".

SKINULI JU S RESPIRATORA Rita je odbila jesti čips jer još uvijek misli da ima slabo srce

KBC Zagreb je jedina ustanova u zemlji koja radi transplantacije bubrega, srca i jetre u djece. Godišnje obave 20 ili više transplantacija srca. Kažu kako je u Hrvatskoj od prve transplantacije do danas napravljen jedan veliki put koji je prepoznat i u Europi i u svijetu. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • patagonija1 10.01.2018.

    Treba zahvaliti i obitelji donatora.

  • patagonija1 10.01.2018.

    1% od 100000 = 1000 ! Zar nije to malo previše? Mozda 1 djete na 100000 djece.

  • GOGA SPLIT 10.01.2018.

    Rita , milo djete , toliko me u srce dirnula tvoja sudbina , stalno mislim na tebe i cjeli ishod. Hvala doktorima, i cijelom medicinskom osoblju. Hvala dobrim ljudima na podrsci kroz tvoju borbu , hvala Ti Boze ! Sretno i bit ce sve O.K.😇🙏♥️

Komentiraj...
Vidi sve komentare