To je to što me zanima!

Liječnik iz Brčkog u dvorištu sakrio tijelo žrtve Srebrenice pa preko svega sagradio fontanu?!

Posmrtni ostaci bit će prebačeni u Komemorativni centar Tuzla zbog daljnje medicinske i kriminalističke obrade, te izuzimanja koštanih uzoraka s ciljem utvrđivanja identiteta
Vidi originalni članak

Djelomični posmrtni ostaci pronađeni su u srijedu u dvorištu obiteljske kuće liječnika ortopeda Nebojše Mraovića u distriktu Brčko, priopćili su iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine (INO BiH). Pretpostavlja se da se radi o žrtvi bošnjačke nacionalnosti, najvjerojatnije iz Srebrenice, prenosi portal Detektor.ba.

- Prema tim informacijama, posmrtni ostaci žrtve su doneseni u Brčko, neposredno nakon rata, a 2012. godine su zakopani i skriveni ispod fontane u privatnom dvorištu, najvjerojatnije od strane vlasnika parcele. Zbog ovog slučaja otvorena je i istraga od strane nadležnog tužiteljstva - izvijestili su iz Instituta.

PAD SREBRENICE: 27. GODIŠNJICA Svjedočanstvo iz Srebrenice: 'U zoru su mislili da smo svi mrtvi. Pao sam i pokušao se sakriti...'

Posmrtni ostaci bit će prebačeni u Komemorativni centar Tuzla zbog daljnje medicinske i kriminalističke obrade, te izuzimanja koštanih uzoraka s ciljem utvrđivanja identiteta putem DNK metode, navodi se.

- Prema informacijama kojima mi raspolažemo, zapravo su ti posmrtni ostaci doneseni na područje Srebrenice 1997. godine i navodno je gospodin Mraović proučavao te posmrtne ostatke, a 2012. ih je zakopao u svoje dvorište, nakon čega je preko njih izgrađena i fontanta - rekla je Emza Fazlić, glasnogovornica Instituta.

Fazlić je dodala i kako se na području Brčkog još uvijek traga za posmrtnim ostacima 100 osoba i kako su posljednju ekshumaciju imali prošle godine.

28. OBLJETNICA Svjedočanstvo iz Srebrenice: 'Mislili su da su sve poubijali. Leševe su bacali u branu'

Državno tužiteljstvo priopćilo je kako je stručni suradnik u Posebnom odjelu za ratne zločine, po nalogu postupajućeg tužitelja, koordinirao proces ekshumacije na području Brčkog, na lokalitetu dvorišta u mjestu Srpska Varoš, u kojem su pronađeni posmrtni ostaci jedne muške osobe. Prema preliminarnim informacijama, radi se o žrtvi bošnjačke nacionalnosti s područja Srebrenice, nestaloj 1995. godine.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • nataodinata 22.09.2023.

    Mooolim ? Nekakao mi ta rupa ima previše rupa.

  • pericaperica2 21.09.2023.

    Plenkoviću s takvima koaliraš jeli

  • pericaperica2 21.09.2023.

    Treba vidjeti jeli hdzeov koalicijski partner pavacpu ima u dvorištu fontanu

Komentiraj...
Vidi sve komentare