To je to što me zanima!

Liječnik nad dječakom (6) nije obavio ni osnovne pretrage?!

Ministarstvo zdravlja podiže optužni prijedlog protiv primarijusa Darka Radmana jer nalaz s detaljima vitalnih znakova šestogodišnjeg R. B. i pregleda nije ni postojao
Vidi originalni članak

Ministarstvo zdravlja oglasilo se u slučaju smrti maloljetnog dječaka R.B. (6) koji je 16. veljače od streptokoka preminuo u zadarskoj Općoj bolnici.

- Obzirom na nepostojanje nalaza s detaljima vitalnih znakova i kliničkog pregleda obavljenog u nedjelju 15. 02. 2015. godine od strane dežurnog pedijatra u ambulanti Doma zdravlja Zadarske županije, nismo u mogućnosti zaključiti da li je liječenje pokojnog  maloljetnog R. B. provedeno po pravilima struke i je li načinjena eventualna pogreška - objavili su.

Zaključilo je to nakon više od mjesec dana stručno povjerenstvo Ministarstva zdravlja, "imenovano za potrebe obavljanja stručnih radnji u vezi obavljenog zdravstveno-inspekcijskog nadzora nad tijekom liječenja maloljetnog R.B., na temelju uvida u izjave zdravstvenih radnika koji su zbrinjavali pacijenta te medicinsku dokumentaciju", stoji u priopćenju Ministarstva.

- S obzirom na nepostojanje pisanog nalaza pregleda od 15. 02. 2015. godine, protiv liječnika će biti podignut  optužni prijedlog zbog nevođenja medicinske dokumentacije. Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske dostaviti će se cjeloviti predmet radi eventualnog postupanja iz djelokruga njihovog rada - kaže Josip Jagić, glasnogovornik Ministarstva zdravlja.

U priopćenju nisu naveli o kojem se liječniku radi, a te nedjelje kada je dječak zaprimljen u bolnicu dežurni je na pedijatriji bio primarijus dr. Darko Radman. On je dječaka nakon pregleda poslao kući kazavši kako je njegovo stanje normalno s obzirom na dijagnozu.

Dječak je preminuo sutradan od septičkog šoka uzrokovanog šarlahom.

Obitelj kaže da je dječakov posjet liječniku u nedjelju bio četvrti posjet u nekoliko dana, a nakon svih tih posjeta, do onog u ponedjeljak, dječaka su vraćali doma uz dijagnozu gripe, no u bolnici kažu kako za te ranije posjete nemaju dokumentacije.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Sve nas je manje 27.03.2015.

    nije jedini takav doktor u hrvatskoj, ima ih još koji imaju pacijente na duši,u te se uvjerih i ja

  • vega1 27.03.2015.

    je li tako detaljno istraženo i kad je dr Bahtijarević našoj Dini izvadio zdravi bubreg ,ili su doktori sa vezama pošteđeni,

  • tmendas 27.03.2015.

    Drago mi je vidjeti da komentare čita liječničko osoblje, a to je vidljivo iz dodjeljenih minusa.Ponavljam, i isprika doktorima koji ne spadaju u tu kategoriju,a ima ih i to znam iz vlastitog iskustva.Ali i iz vlastitog iskustva znam da ima dosta onih kojima više nebi išao na preglede (ili pod nož).

Komentiraj...
Vidi sve komentare