To je to što me zanima!

Linić: Ne želimo sukob između bankarskog sektora i Vlade RH

Od Zakona o potrošačkom kreditiranju se odustalo jer je HNB poslala računicu svih ugovorenih kamata na kredite koje su građani uzimali u "švicarcima" od 2000.
Vidi originalni članak

Ministar Slavko Linić objasnio je u Bruxellesu da se od izglasavanja Zakona o potrošačkom kreditiranju odustalo jer je HNB poslala preciznu računicu svih početno ugovorenih kamatnih stopa na kredite koje su građani uzimali u "švicarcima" od 2000. do danas, što će Vlada sada analizirati i sljedeći tjedan pokušati naći kompromis kojim bi izbjegla sukob s bankarskim sektorom. 

- Ranije smo imali samo projekcije računica, a sada imamo izvješće HNB-a kojemu ipak pridajemo daleko veću pažnju. To izvješće smatramo odgovornijim od onoga što su banke poslale u svom prijedlogu amandmana. Narodna banka je relevantna i može reći koje su to prosječno ostvarene i ugovorene kamatne stope kod prvih ugovora - rekao je Linić i dodao da je računica HNB-a "vrlo blizu onih projekcija koje mi imamo". 

Taj dopis HNB-a, rekao je Linić, bio je razlog odustajanja od izglasavanja Zakona tijekom jučerašnjeg dana u Saboru.

- U četvrtak na sjednici Vlade pokušat ćemo naći kompromisno rješenje da zaključimo tu priču, da ne bismo imali sukob između bankarskog sektora i Vlade RH ili Ministarstva financija, kako hoćete - rekao je Linić.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • optimist-pesimist 17.11.2013.

    Zašto se ne sukobiti gospodine Liniću? Zar u kolo sa bankarskim lobijem?Sad je najidealnija prilika da Vladajuća garnitura ispravi bar dijelomično štetu bivših političkih struktura, primjer imate gospodine Liniću u Austriji i Srbiji. Zar se građani vole samo kao biračko tjelo,porezni obveznici, ovce za šišanje. A što ćete jedni i drugi kad vam građani otkažu poslušnost, građanski neposluh još niste probali, hoćete li ih zatvarati zbog neplačanja poreza ili kredita? Ionako im nemate više što uzeti pogotovo od onih koji su svoje stambeno pitanje kupnjom prve nekretnine a ne špekuliranjem htijeli na pošten način vratiti kredite ne očekujući nikakove darove od države a ponajmanje od banaka.

  • crna prognoza 16.11.2013.

    Liniču želim ti da živiš vječno

  • Lijepo vrijeme 16.11.2013.

    Ne želim ni ja! Samo želim da vrate ono što su uzeli od građana RH!

Komentiraj...
Vidi sve komentare