To je to što me zanima!

Linić: Možemo još uštediti ako diramo plaće, a to nije u planu

Dodatne uštede moguće su samo ako će se rezati osnovica plaća, mirovine i izdvajanja za zdravstveni sustav, a to nipošto nećemo dirati, kaže ministar financija
Vidi originalni članak

Nakon što je kreditna agencija Fitch Hrvatskoj snizila prognozu u negativnu hitno se oglasio ministar financija Slavko Linić.

- Fitch očekuje od Vlade veće napore u rezanju troškova. Slažemo se s tim, ali mi nismo mogli ostvariti uspješnu fiskalnu konsolidaciju bez investicija i gospodarskog rasta - rekao je Linić. 

Fitch je kritizirao procjenu Vlade o gospodarskom rastu, tvrdi da je ona nerealna, no Linić smatra da je bitka za rast jednako važna kao i bitka za uštede. 

- Mi se u Vladi borimo za smanjenje uvoza energenata i povećanje turističke ponude tako da kriza u EU neće utjecati na naše gospodarstvo jer želimo jačati ponudu na domaćem tržištu - rekao je ministar financija napomenuvši kako bez obzira na kritike Fitcha, Vlada neće ništa mijenjati u prijedlogu proračuna za 2013. godinu, javlja Tportal.

- Nema razloga za to. Dodatne uštede moguće su samo ako će se rezati osnovica plaća, mirovine i izdvajanja za zdravstveni sustav, a to nipošto nećemo dirati - tvrdi Linić koji smatra da Fitchovo snižavanje kreditnog rejtinga neće utjecati na cijenu zaduživanja, čak i ako agencija S&P ostane na istoj procjeni.

Idi na 24sata

Komentari 167

  • zg36 01.12.2012.

    Kakvi ste vi jadnici, političari kradu novce, tajkuni kroz privatizaciju, a ljudima koji pošteno rade svoj posao uzimate kruh iz usta, ma vi ste najobičniji mali čovječuljci koji su samo znali prije galamiti u saboru, gdje taj plan 21, trebao bi se zvati plan 1.5, jer ste toliko iz njega ispunili, nikad više glas za sdp, vi bi popisivali štrajkaše, što ne popišete privatizacijske tajkune, korumpirane političare i banke koje kamatare građane, nećete ih popisati jer ih se bojite, a bojite ih se jer ste mali strani poslušnici bez hrskavice, a kamoli kičme

  • ludom 01.12.2012.

    Vaše plaće još kako tako, jer i tako imate previše za ono šta ste do sada učinili. Ali ne bi se valjda drznuli skidati jadnicima mirovine sa kojima ne mogu preživjeti ni tri dana? Ipak, bojim se kada shvatite da vaša guzica dolazi na red, nećete prezati ni pred čim da namaknete lovu da bi nastavili sa životom kakav vodite. Nisam nikakav optimist, jer znam da nećete stati dok god ne iscjedite i zadnju kunu iz naših (već polupraznih) džepova, a kada vidite da od naroda koristi više nema, nestati ćete preko noći i ostaviti nas opljačkane i osiromašene da se koprcamo u vlastitim go...

  • zkovac89 30.11.2012.

    Liniču otiđi nemoj nas raditi večim bjednicima nego što smo već sad

Komentiraj...
Vidi sve komentare