News

Komentari 167

Linić: Možemo još uštediti ako diramo plaće, a to nije u planu

Linić: Možemo još uštediti ako  diramo plaće, a  to nije u planu

Dodatne uštede moguće su samo ako će se rezati osnovica plaća, mirovine i izdvajanja za zdravstveni sustav, a to nipošto nećemo dirati, kaže ministar financija

Nakon što je kreditna agencija Fitch Hrvatskoj snizila prognozu u negativnu hitno se oglasio ministar financija Slavko Linić.

- Fitch očekuje od Vlade veće napore u rezanju troškova. Slažemo se s tim, ali mi nismo mogli ostvariti uspješnu fiskalnu konsolidaciju bez investicija i gospodarskog rasta - rekao je Linić. 

Fitch je kritizirao procjenu Vlade o gospodarskom rastu, tvrdi da je ona nerealna, no Linić smatra da je bitka za rast jednako važna kao i bitka za uštede. 

- Mi se u Vladi borimo za smanjenje uvoza energenata i povećanje turističke ponude tako da kriza u EU neće utjecati na naše gospodarstvo jer želimo jačati ponudu na domaćem tržištu - rekao je ministar financija napomenuvši kako bez obzira na kritike Fitcha, Vlada neće ništa mijenjati u prijedlogu proračuna za 2013. godinu, javlja Tportal.

- Nema razloga za to. Dodatne uštede moguće su samo ako će se rezati osnovica plaća, mirovine i izdvajanja za zdravstveni sustav, a to nipošto nećemo dirati - tvrdi Linić koji smatra da Fitchovo snižavanje kreditnog rejtinga neće utjecati na cijenu zaduživanja, čak i ako agencija S&P ostane na istoj procjeni.

Najčitaniji članci