To je to što me zanima!

Linić: Banke igraju prljavo, rat koji su počeli morat će završiti

Naša je obveza regulirati odnos između građana i banaka. Banke su tako nesretne, nezadovoljne da zakon koji nije ni krenuo prema Vladi pokušavaju osporiti, kazao je
Vidi originalni članak

Ministra financija Slavka Linića novinari su prije današnje sjednice Vlade pitali je li točno da se Ministarstvo financija predomišlja oko ograničavanja minusa na tekućim računima.

- Niti se predomišljam, niti o tome razmišljam. Naša je obveza regulirati odnos između građana i banaka. Banke su toliko nesretne, nezadovoljne da zakon koji nije ni krenuo prema Vladi pokušavaju osporiti i boriti se protiv njega. Sve što pitate rezultat je prljavog posla banaka, što znači da smo dobro osmislili način za kontroliranje banaka. Rat koji su počeli morat će završiti - rekao je Linić.

Podsjetimo, Jutarnji list je u današnjem izdanju objavio kako u Ministarstvu financija razmišljaju da odustanu od ograničavanja minusa do iznosa jedne mjesečne plaće. Linić se, pišu, navodno predomislio te bi se umjesto toga išlo na smanjivanje kamatne stope koja građanima predstavlja veći problem.

Navodno je za takvu odluku "krivo" više razloga, a kao glavni razlog spominje se gnjevna reakcija građana, sindikata, ali i ekonomskih analitičara. 

Idi na 24sata

Komentari 325

  • grumla 22.02.2013.

    I tako don linić sa svojim savjetnicima nasrnuo na vjetrenjaču a poanta priče je poznata ! vjetrenjača se nastavila vrtjet na vjetru !

  • cole9 22.02.2013.

    Milanović kaže Ingrid: - Zabrljala si, morat ćeš bolje naučiti engleski. Kako bi, primjerice, rekla "pala maca u vodu i utopila se"? - Ket bum ind woter, glu glu glu no mor mijau mijau - veselo će Ingrid.

  • žena20 22.02.2013.

    po meni je zakon ok! koliko imamo toliko ćemo i trošit a ne cijeli život bit zarobljenici bankama...neograničeni minusi na računima ljudima daju u određenom periodu nezavisnost i uživanje...i što nakon toga? depresija i frustriranje obitelji koje u konačnici nažalost završi lošim završetcima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare