To je to što me zanima!

Linić: Ponudio sam mandat premijeru zbog afere Šegon

Ministar financija Slavko Linić naglasio je kako još ne razmišlja o svojoj smjeni iako je već bio ponudio svoj mandat na raspolaganje premijeru Zoranu Milanoviću
Vidi originalni članak

Ministar Slavko Linić, gostujući u emisiji RTL Danas, rekao je da je ponudio svoju ostavku premijeru Zoranu Milanoviću nakon što je razriješen dužnosti njegov pomoćnik Branko Šegon.

Kad je u pitanju slučaj Šegon, ocijenio sam da smo imali različit pristup i da sam tek na njegovu javnu intervenciju poduzeo korake i ocijenio da premijer, ako ocjenjuje da je to neprihvatljivo, može odlučiti što hoće.

Dodao je da je ostao na funkciji jer je osoba koja ne napušta posao.

- Prema tome, imam znanje, sposobnost, ogromnu energiju. Ja ću na tom poslu ostati dok god budem prihvatljiv za Vladu i za svoju stranku - izjavio je Linić.

Linić je rekao kako ne očekuje da će ga u petak u svom televizijskom nastupu na HRT-u smijeniti premijer Zoran Milanović.

O tome ne odlučujem ja, imam radnog elana, imam znanje koje mi nitko ne može oduzeti, imam poštenje koje mi nitko neće oduzeti i ono najvažnije - imam rezultate u posljednje dvije godine rada ove Vlade. Što će biti sa mnom, odlučit će premijer  rekao je Linić.

Dodao je da ima potporu premijera i Vlade za sve reforme koje provodi njegovo ministarstvo.

- Sve ono što smo sa ogromnim promjenama kroz Ministarstvo financija radili - uvijek je iza toga stajao premijer i iza toga i takvih odluka cijela Vlada. Prema tome, ja se ne mogu u tom djelu požaliti jer jednostavno imam potpunu potporu i premijera i hrvatske Vlade i ostalih članova Vlade za sve reforme, a nisu bile lagane - rekao je.

Linić je kazao da u Koaliciji nema sukoba oko predstečajnih nagodbi.

- Budimo iskreni nisu to samo ministri koji smatraju i manje više funkcioniramo sa potporom predstečajnih nagodbi. Tu su gospodarstvenici, tu su bankari - prema tome ovaj postupak predstečajne uopće ne bi uspio da nije bilo gospodarstvenika i bankara - izjavio je ministar te dodao da što se tiče Ministarstva financija, predstečajne nagodbe idu dalje.

Idi na 24sata

Komentari 216

  • DavorMilaković 22.02.2014.

    pametno da je samo to narod bi oprostio,ali stotine grešaka nemožemo toleriret,neznamo šta čeka premijer sa svojom ostavkom.još nije rekao ko je potpisao za aute,oprost mijone kuna mutikašama dok su ostali plačali poreze drugi su se provodili kupovali glisere jahte aute a mi budale plačale obaveze zato njima treba otpisat

  • sir20 22.02.2014.

    Odi te oba dva sa svojih funkcija jer Linicu ti i Milanovic ste najsmjesniji politicari isti ste kao dva majstora iz crtica A je to pravite se da sve znate a nis neznate nasmijavate svijet sramotite hrvatsku i polako al sigurno izgladnjujete vlastiti narod .Na vašem bi me mjestu bilo sramota zivjeti a kamoli bilo sta drugo

  • Laik rečenica 22.02.2014.

    Jedine rezultate,i znanje koje ti imaš je kako oduzeti zadnju lipu ovom narodu,a o tvom poštenju kao i svih vas ,to nije ništa novo jer svi ste vi miljiunaši pošteno zaradili i kuće,vikendice,aute,etc zato bolje šuti i grabi dok možeš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare