To je to što me zanima!

'Zadnjeg dana srpnja objavit ćemo poreznu listu dužnika'

Bit će objavljeni svi podaci o neozbiljnim poslodavcima koji su nezakonitim radnjama osobno stjecali bogatstvo, a ostavljali radnike na ulici, kazao je ministar
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Novu TV priznao je kako državne investicije ne idu onako kako su zamišljali u Vladi i da je to njihova krivica. Nada se kako će se situacija poboljšati u drugoj polovici godine. Osvrnuo se na poreznu listu dužnika i najavio da će se ona objaviti zadnjeg dana u srpnju. 

- Bit će objavljeni svi podaci o neozbiljnim poslodavcima koji su nezakonitim radnjama osobno stjecali bogatstvo, a ostavljali radnike na ulici i vjerovnike bez prihoda. Procjena je da se radi o 3000 subjekata - kaže Linić. 

Nije zaboravio ni komentirati aktualne pregovore Vlade i sindikata o kolektivnim ugovorima. Kazao je da se ranije krenulo u pregovore i da se postigao dogovor da bi se uštedjelo 300 milijuna kuna. 

- Kada ne bismo postigli dogovor, kada ne bi i drugim mjerama pokušali poboljšati proračun izgubili bismo najmanje jednu i pol plaću, znači polovicom desetog mjeseca - komentirao je ministar.

>>> Cijeli intervju pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 62

  • ludom 23.07.2012.

    G. Liniću i vi kao vlada ste poslodavac, pa zašto ne znate da neke državne institucije ne ispunjavaju svoje obveze plačanja usluga. Neki subjekti čekaju svoje novce mjesecima, a nemaju se kome žaliti. Recite mi u kojoj to pravno sređenoj državi (kako volite nazivati ovdašnji kaos) sud prijeti zakonskim sankcijama za nedolazak na raspravu, a da je tome istom subjektu mjesecima dužan naknadu za odrađeni posao. Kako može država provoditi zakon ako se sama tog istog zakona ne drži? Ja kao građanin ove zemlje mogu bez problema biti priveden na zahtjev institucije koja je meni izravno dužna novac. Dajte molim vas prije nego istupate u javnost, počistite smeće ispred svoga praga, ili se sakrijte negdje, gdje vas nećemo ni čuti ni vidjeti.

  • jsestak 19.07.2012.

    onaj jadan parketar bu isto na listi a zato kaj njemu država nije platila posel.Ima tu svega i svačega i netreba sve dužnike trpati u isti koš

  • jsestak 19.07.2012.

    na toj listi bu i mali obrtnici koji se koprcaju u dugu i čekaju bolje dane.Bila bi interesantna lista za poslove koje je država platila firmama a te firme nisu odradile posao

Komentiraj...
Vidi sve komentare