To je to što me zanima!

Linić: Ministri ulaze u NO Ine; Čačić: Hmm, to ćemo odgoditi

Izgleda kako ni u Vladi nisu na čistu što raditi po tom pitanju ukoliko je istina da su dobili odbijenicu iz Bruxellesa. Dok Linić za nju ne mari, Čačić bi ipak pričekao
Vidi originalni članak

Izgleda kako ni Vlada ni ministri nisu na čistu što raditi u slučaju imenovanja u Nadzorni odbor Ine. I dok ministar financija Slavko Linić ima stav da on i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, unatoč protivljenju Bruxellesa, trebaju ući u NO,  Čačić i ministar uprave Arsen Bauk kažu da ne znaju ništa o navodnoj odbijenici Bruxellesa. 

No, dodaju, ako je ona  došla, odluku o ulasku u NO Ine treba odgoditi. Čačić je rekao da će Linićevo i njegovo imenovanje u NO Ine, ako je to službeno stajalište Europske komisije, odgoditi. -

 Ako je tako napisano, to znači da ćemo ga odgoditi - rekao je Čačić i dodao kako to ne znači da nikada neće ući. - Hoću, samo ne u ovom trenutku. O tome će Vlada odlučiti - rekao je Čačić. 

A uoči iste te sjednice Vlade Linić je za HRT rekao da samo ministri mogu parirati ovako neodgovornim članovima MOL-a u Ini. 

- Zato smo mi tako čvrsti na stajalištima, a što bude, bit će, rekao je Linić. Ministar financija smatra da mađarsko ponašanje, gdje se ne priznaju ni hrvatski sudovi i gdje se prijeti onima koji svjedoče nije demokratsko. 

Bauk: Još čekamo reakciju Bruxellesa

Bauk, pak, tvrdi da je Vlada od Bruxellesa dobila prijedloge koje je inkorporirala u prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa, koji su nakon toga poslali Europskoj komisiji. - Sada čekamo reakcije i još jedan sastanak, rekao je Bauk.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • stariministar 25.05.2012.

    Treba im dati da udju u odbore.Mora se znati kome treba još novca,Linić u inu a Čačić u mol (dobar je sa mađarima).

  • dedek56 25.05.2012.

    daj je neki od ove dvojice uključujući i milanovića razmišljao što bi za hrvatsku bilo najbolje???linić bi išao,želi još novaca jer mu ovo premalu a bahati se nebi rad zamjerit mađarima...bit će kako kaže eu....toliko o ovim likovima koji nam kroje gaće a i o samostalnosti koju negubimo ulaskom u eu?????

  • kamik 25.05.2012.

    Zasto nebi poslali Dr.Snadera u NO on je tamo kao doma. Vole ga Madjari i Rusi a vidi se da on bolje zna situaciju u INI nego HR Vlada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare