Obavijesti

News

Komentari 87

Linić: Ministri ulaze u NO Ine; Čačić: Hmm, to ćemo odgoditi

Linić: Ministri ulaze u NO Ine; Čačić: Hmm, to ćemo odgoditi
1

Izgleda kako ni u Vladi nisu na čistu što raditi po tom pitanju ukoliko je istina da su dobili odbijenicu iz Bruxellesa. Dok Linić za nju ne mari, Čačić bi ipak pričekao

VIDEO

Izgleda kako ni Vlada ni ministri nisu na čistu što raditi u slučaju imenovanja u Nadzorni odbor Ine. I dok ministar financija Slavko Linić ima stav da on i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, unatoč protivljenju Bruxellesa, trebaju ući u NO,  Čačić i ministar uprave Arsen Bauk kažu da ne znaju ništa o navodnoj odbijenici Bruxellesa. 

No, dodaju, ako je ona  došla, odluku o ulasku u NO Ine treba odgoditi. Čačić je rekao da će Linićevo i njegovo imenovanje u NO Ine, ako je to službeno stajalište Europske komisije, odgoditi. -

 Ako je tako napisano, to znači da ćemo ga odgoditi - rekao je Čačić i dodao kako to ne znači da nikada neće ući. - Hoću, samo ne u ovom trenutku. O tome će Vlada odlučiti - rekao je Čačić. 

A uoči iste te sjednice Vlade Linić je za HRT rekao da samo ministri mogu parirati ovako neodgovornim članovima MOL-a u Ini. 

- Zato smo mi tako čvrsti na stajalištima, a što bude, bit će, rekao je Linić. Ministar financija smatra da mađarsko ponašanje, gdje se ne priznaju ni hrvatski sudovi i gdje se prijeti onima koji svjedoče nije demokratsko. 

Bauk: Još čekamo reakciju Bruxellesa

Bauk, pak, tvrdi da je Vlada od Bruxellesa dobila prijedloge koje je inkorporirala u prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa, koji su nakon toga poslali Europskoj komisiji. - Sada čekamo reakcije i još jedan sastanak, rekao je Bauk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.