To je to što me zanima!

Ljuba slušala presudu i jecala: Dobila uvjetnu kaznu zatvora

Ljuba je osuđena jer je od odgovornog za odmarališta MUP-a ishodila da prijateljicu i djecu nezakonito prijavi kao rođake kako bi mogli ljetovati po povlaštenim cijenama
Vidi originalni članak

Nepravomoćnom presudom Željka Horvatovića, suca Županijskog suda u Zagrebu, bivša glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba osuđena je u utorak na osam mjeseci zatvora. U zatvor neće ako u naredne dvije godine ne ponovi kazneno djelo. 

Ljuba je osuđena jer je potaknula Miju Vadžića, odgovornog za MUP-ova odmarališta, na zloporabu položaja. Ona je u ljeto 2008. od njega ishodila da prijateljicu Sandru Vugu i njezino dvoje djece nezakonito prijavi kao rođake kako bi mogli ljetovati u odmaralištu MUP-a u Dramlju po povlaštenim cijenama. Na moru su bili 10 dana, platili su troškove prehrane 2470 kuna, a puna cijena je 8620, što je Ljuba naknadno doplatila. Netko ju je zbog toga anonimno prijavio. Kad je sudac pročitao obrazloženje presude, Ljuba je zaplakala. 

- Sud prihvaća da ste imali dobar motiv i da ste postupili iz humanih razloga. No znali ste da to ne smijete napraviti. Kako ste odmah podmirili razliku u cijeni, a prije ste bili nekažnjavani i uzorno ste uvijek radili svoj posao, to vam je sve uzeto kao olakotna okolnost pri izricanju kazne - obrazložio je sudac presudu.

Ljuba tvrdi da Vadžića nikad ni na što nije poticala. Naprotiv, ušla je 2008. u njegov ured i pitala može li u odmaralište policije povesti prijateljicu i dvoje djece koji su žrtva obiteljskog nasilja. Vadžić joj rekao da može, samo da kaže da su joj to sestra i nećaci. Kad je naknadno saznala da to nije smjela reći te da bi prijateljicu ionako mogla povesti u odmaralište, ali bi platila veću cijenu, razliku je nadoplatila. Branila se da Vadžić ne govori istinu, a kolegica koja je trebala svjedočiti da je to tako, na sudu je rekla da se ničeg ne sjeća. Vadžića je zbog malverzacija s odmaralištima obrađivao USKOK. No on se s njima nagodio i otišao iz policije u mirovinu. Na sudu nije svjedočio u korist Ljube, a kao svjedok se u sudnici pojavio s odvjetnikom.

Ukoliko sud ne prihvati žalbu na presudu Ljubinih odvjetnika i ona bude pravomoćna, Aleksandra Ljuba dobit će otkaz u MUP-u.

Idi na 24sata

Komentari 304

  • Modesty Blaise 01 01.11.2012.

    Nevjerojatno je da nitko ovdje nije primijetio kako je Ljuba dala pogrešne podatke, odnosno, predstavila je ženu kao svoju sestru, a njenu djecu kao nećake. Pokušajte vi to napraviti, baš me zanima kako ćete prići. Nitko ne obraća pažnju niti na jedan apsolutan apsurd- ona je, ženi, kao, htjela pomoći. Ali ne svojim novcima, nego na štetu nas, poreznih obveznika. Kada je tako dobra i velikodušna, zašto nije od svoje plaće koja nije mala, platila sirotoj ženi i njenoj djeci ako treba ljetovanje i na Karibima. Sigurno joj to nitko ne bi zamjerio. Ovako ispada jako humana za nešto što ide iz našeg džepa. Nije baš zanemarivo ni to što je troškove platila sama, ali tek nakon što je sve otkriveno. Svatko tko pozanje Ljubu zna da bi se ovdje još svašta dalo napisati, ali držimo se teme...

  • darijo17 01.11.2012.

    Lopine ukradu milijarde i nemože ih se osudit jer nema dokaza a nju odma osudili na 8. mjeseci nepravomočno

  • Marinkovich 01.11.2012.

    samo ti ljuba jecaj,ipak po zakonu si kriva,sukob interesa,za neupućene,iako si učinila vrlo lijepo dijelo,ali i sama znaš da ga nisi smjela učiniti.ostavimo se sada smradera i ostalih lopova,sve će doći na svoje.dobro si i prošla@

Komentiraj...
Vidi sve komentare