Obavijesti

News

Komentari 304

Ljuba slušala presudu i jecala: Dobila uvjetnu kaznu zatvora

Ljuba slušala presudu i jecala: Dobila uvjetnu kaznu zatvora
1

Ljuba je osuđena jer je od odgovornog za odmarališta MUP-a ishodila da prijateljicu i djecu nezakonito prijavi kao rođake kako bi mogli ljetovati po povlaštenim cijenama

VIDEO

Nepravomoćnom presudom Željka Horvatovića, suca Županijskog suda u Zagrebu, bivša glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba osuđena je u utorak na osam mjeseci zatvora. U zatvor neće ako u naredne dvije godine ne ponovi kazneno djelo. 

Ljuba je osuđena jer je potaknula Miju Vadžića, odgovornog za MUP-ova odmarališta, na zloporabu položaja. Ona je u ljeto 2008. od njega ishodila da prijateljicu Sandru Vugu i njezino dvoje djece nezakonito prijavi kao rođake kako bi mogli ljetovati u odmaralištu MUP-a u Dramlju po povlaštenim cijenama. Na moru su bili 10 dana, platili su troškove prehrane 2470 kuna, a puna cijena je 8620, što je Ljuba naknadno doplatila. Netko ju je zbog toga anonimno prijavio. Kad je sudac pročitao obrazloženje presude, Ljuba je zaplakala. 

- Sud prihvaća da ste imali dobar motiv i da ste postupili iz humanih razloga. No znali ste da to ne smijete napraviti. Kako ste odmah podmirili razliku u cijeni, a prije ste bili nekažnjavani i uzorno ste uvijek radili svoj posao, to vam je sve uzeto kao olakotna okolnost pri izricanju kazne - obrazložio je sudac presudu.

Ljuba tvrdi da Vadžića nikad ni na što nije poticala. Naprotiv, ušla je 2008. u njegov ured i pitala može li u odmaralište policije povesti prijateljicu i dvoje djece koji su žrtva obiteljskog nasilja. Vadžić joj rekao da može, samo da kaže da su joj to sestra i nećaci. Kad je naknadno saznala da to nije smjela reći te da bi prijateljicu ionako mogla povesti u odmaralište, ali bi platila veću cijenu, razliku je nadoplatila. Branila se da Vadžić ne govori istinu, a kolegica koja je trebala svjedočiti da je to tako, na sudu je rekla da se ničeg ne sjeća. Vadžića je zbog malverzacija s odmaralištima obrađivao USKOK. No on se s njima nagodio i otišao iz policije u mirovinu. Na sudu nije svjedočio u korist Ljube, a kao svjedok se u sudnici pojavio s odvjetnikom.

Ukoliko sud ne prihvati žalbu na presudu Ljubinih odvjetnika i ona bude pravomoćna, Aleksandra Ljuba dobit će otkaz u MUP-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 304
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca