To je to što me zanima!

Ljubitelj je gmazova: K njemu se dolaze maziti sa zmijama

Mliječne, kukuruzne, kraljevske, sve njih ima Puljanin Dean Del Bianco, zaljubljenik u zmije. Zbog njegovih priča o zmijama mnogi se odlučuju kupiti takvog ljubimca
Vidi originalni članak

Mliječne, kukuruzne, kalifornijske kraljevske, meksičke prugaste i mnoge druge samo su dio svakodnevice neobičnog Puljanina Deana Del Bianca (45) koji se trideset godina svakodnevno bavi zmijama, paukovima i raznim gušterima.

Mnogi Puljani ga znaju kao velikog ljubitelja egzotičnih životinja i zbog njegovih strastvenih priča o zmijama kupuju ih za kućne ljubimce. Neki svakodnevno dolaze samo po "dozu" znanja i maženja sa zmijama.

- Zmije su mi velika strast i zato sam otvorio ZOO shop. Neću svima prodati zmiju, jer mi nije važna zarada. Kupac najprije mora poslušati moje priče o ponašanju sa zmijama u trajanju od pola sata.Tek nakon toga pada odluka o kupovini. Nedavno mi je ušla žena i pokazala prstom na zmiju koju želi kupiti "radi fore" ne pitajući kakva je zmija, što jede i sl. Rekao sam joj odmah da neće kupiti kod mene životinju pa je otišla uvrijeđena. U ponudi imam i hranu za sve ljubimce ali i tarantule te neke guštere, što je rasprodano - rekao je Dean. U svom dućanu "Happy ZOO" drži samo zmije za "početnike" koje nisu otrovne, ali mnogi kada vide mliječnu zmiju u terariju šokiraju se, jer ju uglavnom zamijene za jednu od najotrovnijih zmija svijeta, koraljnom zmijom.

-  Razlika je samo u rasporedu boja da se smrtonosna koraljna i neotrovna mliječna zamijene. Kad iz crvene boje ide na žutu to je otrovnica, a iz crvene na crnu boju, onda je mliječna zmija. Laik ju lako zamijeni - ispričao je Del Bianco koji kod kuće ima bradatu agamu, guštere, paukove ali i akvarije s ribama.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • N 09.09.2014.

    Ja sam se ulogirao na ovaj poluportal samo iz razloga jer mi se kenja od ovih nekativnih odgovora i sranja. ak ti smeta nemoj kupit i drzat gmazove doma, a kenjanja po Deanu i fora sa ugrozavanjem kupcevih prava ako on odbije prodat, ostavite za frendiće u birtiji.... i kupite si teglu onu okruglu, kak vi to zovete i tutnite zlatne ribice nutra...to tak treba bit.... good job hrvati Lijepi pozdrav od Rossia iz Zagreba, terarista, akvarista, lubitelja gmazova i Deanovog prijatelja. Delbi zajebi komentare i radi ono kaj volis pa cak i ako se moze unovcit kolko tolko....ak nemre i dalje imas satisfakciju koju ovaj polukonzerva narod nece shvatit.... bogdaj

  • kase007 18.08.2014.

    Upoznao sam Delbia preko foruma "Akvariji.net" i nedugo kasnije je otvorio taj Happy Zoo, odmah sam isti dan otišao da vidim šta je to :) inace sam bio zaljubljenik u Akvaristiku i imam doma 5 akvarija ali nakon što sam njega posjetio odmah sam kupio guštera "Leopard Gecko" i mogu da vam kažem da sam pre pre pre zadovoljan...kad god treban nešto uvijek mi pomogne, savjetuje... od A do Ž svega ima kod njega :D Pozdrav veliki Delbiu i svima preporučam da ga posjete u njegovom Happy Zoo-u

  • 18.08.2014.

    Njemu svaka čast. Ali da kupcu kaže NE i ne proda mu ono što kupac želi, to je čini mi se itekako prozuzakonito i protuustavno-taj kupac je diskriminiran u odnosu na onoga kojemu omogući kupnju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare