To je to što me zanima!

Ljubo Jurčić dao otkaz: Moja misija u Podravci je završena

Navodno se pravi razlog njegova odlaska zapravo krije u sukobu s gradonačelnikom Koprivnice, Zvonimirom Mršićem i izvjesnim novim predsjednikom Uprave Podravke
Vidi originalni članak

Ljubo Jurčić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Podravke. 

Tvrdi kako je njegova misija u toj kompaniji završena te da dolaze novi ljudi koji će sada preuzeti punu odgovornost za Podravku. Smatra kako je tvrtka uspješno stabilizirana nakon afere Spice i da ima dobre rezultate poslovanja, javlja Jutarnji.

Radio besplatno, a mogao zaraditi više od 300 tisuća kuna

Podsjetimo, Ljubo Jurčić je za Podravku radio besplatno te se u više od dvije godine (došao u jesen 2009.), koliko je bio u kompaniji, odrekao više od 300 tisuća kuna neto. Naime, mjesečna plaća predsjednika Nadzornog odbora je oko 12 tisuća kuna.

No, kako piše Jutarnji, navodno se pravi razlog odlaska krije u sukobu sa Zvonimirom Mršićem, gradonačelnikom Koprivnice i izvjesnim novim predsjednikom Uprave Podravke. Jurčić navodno nije opravdavao način na koji Mršić želi preuzeti kompaniju.

Iako je smjena Uprave bila legitimna, jer su je donijeli obvezni mirovinski fondovi i država koji zajedno imaju 56 posto vlasništva u tvrtki, Jurčić je inzistirao na proceduri dok je Mršić želio preuzeti kompaniju što prije.

Ostavkom zakomplicirao smjenu vlasti

Ovim potezom Jurčić je dodatno zakomplicirao smjenu vlasti u tom prehrambenom divu. Prema pisanju Večernjeg, upravo je Jurčić bio glavni pregovarač s aktualnom Upravom oko uvjeta njihova odlaska koji bi, prema procjenama, Podravku mogli stajati čak 12 milijuna kuna.

Sada država mora imenovati novog šefa Nadzornog odbora koji treba dovršiti smjenu Uprave. Tako je postojeća garnitura vladajućih u Podravci dobila još minimalno tjedan dana 'života', a možda i duže. Naime, neki članovi Uprave su ostali pri svojim zahtjevima na koje NO Podravke nije još pristao.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Njonjo i Anemični 17.02.2012.

    Recite vi šta hoćete ali čovjek je ponovno uspostavio normalu u toj firmi sad su ga tu neki hoštapleri izgurali ali vidjeti ćete za koju godinu kada bude opet izbila neka afera u podravci sa mršićem i njegovim jatacima! Za mene je gosp. Ljubo bio a sad vidim i ostao čovjek onakav kakav bi svako trebao biti POŠTEN !!!! BRAVO g. LJUBO BRAVO I BOG VAS POŽIVIO!!!!

  • riječ 16.02.2012.

    Koliko je vas svjesno posla koji je on napravio,malo očito.

  • brpljok 16.02.2012.

    "Moja misija je gotova" reče Ljubo i uzleti sa svojom raketom prema sazvježđu Andromeda, što dalje od ovog nepoštenog planeta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare