Obavijesti

News

Komentari 17

Ljubo Jurčić dao otkaz: Moja misija u Podravci je završena

Ljubo Jurčić dao otkaz: Moja misija u Podravci je završena
3

Navodno se pravi razlog njegova odlaska zapravo krije u sukobu s gradonačelnikom Koprivnice, Zvonimirom Mršićem i izvjesnim novim predsjednikom Uprave Podravke

VIDEO

Ljubo Jurčić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Podravke. 

Tvrdi kako je njegova misija u toj kompaniji završena te da dolaze novi ljudi koji će sada preuzeti punu odgovornost za Podravku. Smatra kako je tvrtka uspješno stabilizirana nakon afere Spice i da ima dobre rezultate poslovanja, javlja Jutarnji.

Radio besplatno, a mogao zaraditi više od 300 tisuća kuna

Podsjetimo, Ljubo Jurčić je za Podravku radio besplatno te se u više od dvije godine (došao u jesen 2009.), koliko je bio u kompaniji, odrekao više od 300 tisuća kuna neto. Naime, mjesečna plaća predsjednika Nadzornog odbora je oko 12 tisuća kuna.

No, kako piše Jutarnji, navodno se pravi razlog odlaska krije u sukobu sa Zvonimirom Mršićem, gradonačelnikom Koprivnice i izvjesnim novim predsjednikom Uprave Podravke. Jurčić navodno nije opravdavao način na koji Mršić želi preuzeti kompaniju.

Iako je smjena Uprave bila legitimna, jer su je donijeli obvezni mirovinski fondovi i država koji zajedno imaju 56 posto vlasništva u tvrtki, Jurčić je inzistirao na proceduri dok je Mršić želio preuzeti kompaniju što prije.

Ostavkom zakomplicirao smjenu vlasti

Ovim potezom Jurčić je dodatno zakomplicirao smjenu vlasti u tom prehrambenom divu. Prema pisanju Večernjeg, upravo je Jurčić bio glavni pregovarač s aktualnom Upravom oko uvjeta njihova odlaska koji bi, prema procjenama, Podravku mogli stajati čak 12 milijuna kuna.

Sada država mora imenovati novog šefa Nadzornog odbora koji treba dovršiti smjenu Uprave. Tako je postojeća garnitura vladajućih u Podravci dobila još minimalno tjedan dana 'života', a možda i duže. Naime, neki članovi Uprave su ostali pri svojim zahtjevima na koje NO Podravke nije još pristao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina