To je to što me zanima!

'Ljudi umiru jer je igralište ukleto i treba ga preorati'

U dvije godine dvoje muškaraca umrlo je na istom travnjaku nedaleko od Pićna u Istri. Još dvojica mještana su se teško ozlijedila igrajući nogomet
Vidi originalni članak

Na nogometnom igralištu Švići nedaleko od Pićna u nedjelju oko 15 sati, nakon samo četiri minute igranja na sredini travnjaka, ostao je ležati Lucian Težak (60) iz mjesta Vozilići. Iako su liječnici Hitne pomoći iz Labina stigli za nekoliko minuta, nije mu bilo spasa. Lucian, zaljubljenik u nogomet, umro je pred stotinjak zaprepaštenih nogometaša. Na istom igralištu početkom prošle godine mrtav je ostao ležati Alen Slivar (37) iz mjesta Švići. Slivar se tada uhvatio za prečku gola i pao. Gol mu je slomio vrat. Točno na godišnjicu Alenove smrti na istom igralištu njegova brata Dejana (35) lopta je pogodila u ruku i zdrobila je. Prije nekoliko dana Robert Lukež se, ispucavajući loptu, sapleo u mrežu. Završio je u gipsu sa zdrobljenom nogom. Mještani Švića smatraju kako je njihovo novo nogometno igralište ukleto.
- Dva mrtva u manje od dvije godine. Puno, puno ozlijeđenih. Pa i ja sam na godišnjicu bratove smrti na čudan način slomio ruku na tom igralištu. Tu se gotovo svaki dan nešto događa. To igralište treba izorati - kaže Dejan, dodavši da, iako voli nogomet, više neće zaigrati na tom igralištu. Kristina Đurović, potpredsjednica Općinskog vijeća u Pićnu, i sama začuđena crnim statistikama s travnjaka, kaže da će mještanima, odluče li se za to, pomoći u traženju nove lokacije za nogometno igralište.


RAZMIŠLJAJU DA TAMO VIŠE NE IGRAJU NOGOMET
Ratko Hill (60) iz susjednog sela svjedočio je nedjeljnoj smrti na travnjaku. Kategorički tvrdi da je igralište ukleto. Organizator nedjeljnog turnira Fabrizio Lukež kaže kako i on sve više razmišlja da se na švićkom travnjaku nogomet više ne igra.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Beauty Ass 11.08.2009.

    Praznovjerni do jaja

  • 11.08.2009.

    a koliko tek ukletih cesta imamo....

  • JAX 11.08.2009.

    koliko mi imamo ukletih terena

Komentiraj...
Vidi sve komentare