To je to što me zanima!

Lockheed Martin: 'Veselimo se vašem ulasku u F-16 obitelj'

U vladi i MORH-u, pak kažu da je oko posla razmijenjeno više od tisuću mailova, tako da izdvajanje tek dva, o upozorenjima SAD-a, ne daju pravu sliku
Vidi originalni članak

Posao kupnje rabljenih borbenih aviona je propao, ali drama se ne stišava. Nakon što je Index objavio mail u kojem se vidi da su Amerikanci upozoravali MORH da Izraelci neće dobiti odobrenje za prodaju aviona, Večernji piše kako ima mail u kojem se vidi da je SAD još u prosincu podupirao hrvatsko-izraelski dogovor, te poziva na "fleksibilnost".

OBJAVILI NOVI MAIL, A MINISTAR TVRDI: 'Niti jednim dokumentom SAD nije zabranio prodaju aviona...'

Nema nagovještaja da će posao propasti, nego da se vode tripartitni razgovori SAD-a Izraela i Hrvatske o, očito kompromisnom rješenju koje moglo proći unutar radara politike SAD-a kada su u pitanju odobrenja(TPT) za transfere naoružanja i i izvoz zrakoplova koji su američki proizvod. Između Božića i Nove godine, ipak, u medije stiže vijest da je posao ipak propao. 

- Veselimo se vašem ulasku u F-16 obitelj - piše na kraju tog pisma tvrtke Lockheed Martin.

MARIĆ TVRDI: 'Nema političke odgovornosti ministra Damira Krstičevića'

U vladi i MORH-u, pak kažu da je oko posla razmijenjeno više od tisuću mailova, tako da izdvajanje tek dva, o upozorenjima SAD-a, ne daju pravu sliku. Pogovoru što Vlada RH u to vrijeme šalje delegacije na dodatne konzultacije i provjere u SAD i Izrael. Još u rujnu 2017., što je potpuna novost, State Department službeno odobrava izraelsko-hrvatski deal i prilaže specifikaciju zrakoplova – koja sadrži glavne izraelske modifikacije, dakle dozvoljava se nabavka Baraka, a ne golog američkog F-16! 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • ina67 16.01.2019.

    Koliko god se prepucavali činjenice su nepobitne, danas znamo da je postojao papir, upozorenja i to ne jedanput, dakle tko je kriv? Sve je jasno.

  • EUROPE5 16.01.2019.

    Prevara.

  • 18071976 16.01.2019.

    Odakle indeksu taj mail? Baš to, odakle kopiladi miješanih brakova, neka mi oproste domoljubi i svi kojima je Hrvatska pri srcu, taj rekao bih povjerljiv dokument?

Komentiraj...
Vidi sve komentare