To je to što me zanima!

Već 17 novih slučajeva korone!

Iz dana u dan povećava se broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Nakon što se virus neko vrijeme 'primirio', otvaranje granica i popuštanje mjera učinili su svoje
Vidi originalni članak

Od 154 testirana u Splitsko-dalmatinskoj županiji šest je novih slučajeva koronavirusa, objavljeno je danas. Svi oni su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva osoba koje su boravile u drugim državama. U splitskoj bolnici hospitalizirana je jedna osoba, a 70 osoba je u samoizolaciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

U KBC Osijek testirano je 16 uzoraka od kojih su dva pozitivna na koronavirus. Riječ je o osobama koje su boravile u Srbiji, a javile su se epidemiologu zbog povišene tjelesne temperature. Uzeti su im uzorci i sinoć je kod obje osobe utvrđena prisutnost koronavirusa.

Oboljele osobe i dalje imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju. Epidemiolozi su u razgovoru s novooboljelima prikupili podatke o njihovim kontaktima te je tijekom večeri 5 osoba stavljeno u samoizolaciju. I danas se nastavljaju razgovori s kontaktima oboljelih i određivanje samoizolacije kada je to epidemiološki potrebno.

- Nije nužno kontakte bez simptoma testirati žurno, najvažnije je da kontakti poštuju mjere propisane samoizolacije. Osobe koje se nalaze u samoizolaciji, a osjete simptome, trebaju se žurno javiti epidemiologu – pojasnila je danas prof. Ljiljana Perić predstojnica Klinike za infektologiju KBC Osijek.

Dubrovčanin se zarazio u Zagrebu

- U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi koja ima prebivalište na području grada Dubrovnika, a koja se zarazila u Zagrebu. U pitanju je mlađa muška osoba dobrog općeg stanja s blagim simptomima, a njegovi kontakti se obrađuju. Od ukupno 54 analizirana uzorka u petak, jedan se ponavlja, a preostala 52 su negativni, priopćio je Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Zagrebački stožer objavio je da je u Gradu Zagrebu 7 novih slučajeva, a u Zagrebačkoj županiji jedan.

Oko 14 sati očekujemo izvješće Nacionalnog stožera.

Idi na 24sata

Komentari 211

  • empatija 20.06.2020.

    zašto nema podataka iz kojih drugih država su došli.

  • KaticaSvalina 20.06.2020.

    A gdje su se zarazili oni koji nisu izlazili iz zemlje?Lupetate!Niko od vas sto komentarisete ne zivite od turizma..Sanse su iste ma odakle turisti dolazili.Sam Bog zna koliko je zarazenih da nemaju simptome..Kalkulacija s oboljelima i...

  • 20.06.2020.

    Ubrzo će se stvari opet vratiti na početak, opet sve zatvoreno, karantena, i stroge mjere zaštite. Prerano se je to sve vratilo u normalu, zato je i došlo do ponovnog povećanja broja zaraženih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare