News

Komentari 211

Već 17 novih slučajeva korone!

Već 17 novih slučajeva korone!

Iz dana u dan povećava se broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Nakon što se virus neko vrijeme 'primirio', otvaranje granica i popuštanje mjera učinili su svoje

Od 154 testirana u Splitsko-dalmatinskoj županiji šest je novih slučajeva koronavirusa, objavljeno je danas. Svi oni su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva osoba koje su boravile u drugim državama. U splitskoj bolnici hospitalizirana je jedna osoba, a 70 osoba je u samoizolaciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

U KBC Osijek testirano je 16 uzoraka od kojih su dva pozitivna na koronavirus. Riječ je o osobama koje su boravile u Srbiji, a javile su se epidemiologu zbog povišene tjelesne temperature. Uzeti su im uzorci i sinoć je kod obje osobe utvrđena prisutnost koronavirusa.

Oboljele osobe i dalje imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju. Epidemiolozi su u razgovoru s novooboljelima prikupili podatke o njihovim kontaktima te je tijekom večeri 5 osoba stavljeno u samoizolaciju. I danas se nastavljaju razgovori s kontaktima oboljelih i određivanje samoizolacije kada je to epidemiološki potrebno.

- Nije nužno kontakte bez simptoma testirati žurno, najvažnije je da kontakti poštuju mjere propisane samoizolacije. Osobe koje se nalaze u samoizolaciji, a osjete simptome, trebaju se žurno javiti epidemiologu – pojasnila je danas prof. Ljiljana Perić predstojnica Klinike za infektologiju KBC Osijek.

Dubrovčanin se zarazio u Zagrebu

- U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi koja ima prebivalište na području grada Dubrovnika, a koja se zarazila u Zagrebu. U pitanju je mlađa muška osoba dobrog općeg stanja s blagim simptomima, a njegovi kontakti se obrađuju. Od ukupno 54 analizirana uzorka u petak, jedan se ponavlja, a preostala 52 su negativni, priopćio je Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Zagrebački stožer objavio je da je u Gradu Zagrebu 7 novih slučajeva, a u Zagrebačkoj županiji jedan.

Oko 14 sati očekujemo izvješće Nacionalnog stožera.

Najčitaniji članci