To je to što me zanima!

Lovac teško ozlijeđen: Sačma iz puške pogodila ga u glavu

U vrijeme organiziranog lova u lovištu između Poličnika i Dračevca Ninskog u nedjelju teško je ozlijeđen lovac. Sačma iz lovačke puške pogodila ga je blizu oka
Vidi originalni članak

U vrijeme organiziranog lova u lovištu između Poličnika i Dračevca Ninskog u zadarskom zaleđu u nedjelju teško je ozlijeđen lovac (55). 

Sačma iz lovačke puške pogodila ga je u glavu, blizu oka.  Teško o ozlijeđenom lovcu pomoć su pružili u zadarskoj Općoj bolnici, a nakon toga prebacili su ga u drugu bolnicu, vjerojatno splitsku.

Policija provodi kriminalističko istraživanje da bi se otkrilo tko je lovca ozlijedio, no moguće je i da je sačma pogodila lovca odbivši se o kakav kamen, granu ili slično jer lovca nije pogodio snop sačme nego samo jedno zrno. Policajci upozoravaju lovce da vode računa o sigurnosti u lovu.

- Oružje se van lovišta mora prenositi u odgovarajućim navlakama ili kovčezima, i to  nenapunjeno. Nije dozvoljeno pucati u vrijeme smanjenje vidljivosti, za vrijeme elementarnih nepogoda i noću, osim za vrijeme mjesečine pri odstrelu određenih vrsta divljači. Kad se ne lovi, oružje treba biti prazno, a nikad se ne smije ostavljati bez nadzora, naslonjeno na drvo, u automobilu ili slično. Mora se rukovati oprezno i odgovorno te se nikad ne  smije okretati prema sebi ili drugim osobama, već uvijek u sigurnom smjeru, a prst se ne smije držati na otponcu - kazao nam je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policijske uprave te dodao da se prije i za vrijeme lova ne smije konzumirati alkohol, a da lovci trebaju nositi reflektirajuće narančaste ili crvene prsluke budući se najveći broj nesreća u lovu događa zbog slabog raspoznavanja lovaca po obraslim i šumskim prostorima. 


Idi na 24sata

Komentari 22

  • axlica 16.12.2015.

    neka neka, nadam se da je naučio lekciju. a ako nije, nek metak idući put ne fula ;D

  • las vegas 007 16.12.2015.

    sad ti je jasno da lovac biti nije plemenito,to ti je isto da tebe neko lovi dok trcis po sumi bez puske

  • las vegas 007 16.12.2015.

    pa nek vidi malo ,kako je kad tebe neko upuca, bolje bi mu bilo da cuva zenu od susjeda dok lovi nevino blago,sram vas bilo svi lovci

Komentiraj...
Vidi sve komentare