To je to što me zanima!

Lovci će u Puli odstrijeliti divlje životinje: Tvrde da su ih na razne načine pokušali otjerati

Nakon više dojava građana i promatranjem na terenu u tom je dijelu grada uočena velika aktivnost divljih svinja u proteklom razdoblju pa je to područje odabrano za izvođenje lovnih aktivnosti
Vidi originalni članak

Pulska gradska uprava izvijestila je u četvrtak da će se od 27. studenog do 1. prosinca od 17 do 22 sata oko naselja Dolinka i Marina Veruda u blizini stare plinare provoditi "lovne aktivnosti izlučivanja divljih svinja", što znači da će lovci odstrijeliti divlje svinje na tom području.

Nakon više dojava građana i promatranjem na terenu u tom je dijelu grada uočena velika aktivnost divljih svinja u proteklom razdoblju pa je to područje odabrano za izvođenje lovnih aktivnosti.

PRVI U HRVATSKOJ VIDEO Zeleni most Dedin: Ovim putem divlje životinje prelaze autocestu Zagreb - Rijeka

Stoga iz Grada Pule apeliraju na građane da izbjegavaju kretanje na tim lokacijama od 27. studenog do 1. prosinca u vremenu od 17 do 22 sata, a gradska uprava donijela je Protokol za postupanje prilikom izlučivanja divljači i ostalih životinjskih vrsta.

Po riječima predsjednika Lovačkog saveza Istarske županije Gracijana Prekalja, divlje svinje se pokušalo otjerati s tog područja na razne načine, ali to nije upalilo pa će se pribjeći njihovu odstrjelu.

PREDIVNI SU Ovo je nešto najslađe što ćete vidjeti danas: Mladunci tuljana uživaju s mamom na plaži

Grad Pula izradio je program zaštite divljači koji provode lokalna lovačka društva. Problem pojave divljih svinja u urbanim područjima je evidentan pa će se to pokušati riješiti odstrjelom, kaže Prekalj.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Springflowers 23.11.2023.

    Namjerno ih "puštaju" sa se razmnože, čini mi se....A onda da upotrijebe "neandertalske" sposobnosti lova!!!...Nekad je lovac, bio pračovjek, iz potrebe za preživljavanjem, a civilizacija, to pretvorila u neki bezumni, "sport"!!!...

  • Drogbosnup 23.11.2023.

    A da ih ulovite i prebacite u neki drugi dio države jeb.. li vam lovačke aaaarrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggg.

  • Filister na 2 23.11.2023.

    A afrička kuga, one su glavni prenosnici?

Komentiraj...
Vidi sve komentare