To je to što me zanima!

Merzel su dočekali muž i sin: 'Pustite me, samo želim kući'

Nakon pet mjeseci pritvora, bivša županica izašla je u petak na slobodu. Bila je dobre volje, uređena i našminkana te je poručila: 'Dokazat ću nevinost na sudu'
Vidi originalni članak

Bivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel i članica predsjedništva SDP-a, nakon petomjesečnog istražnog zatvora, u petak u 10.52 sati izašla je iz pritvora.

Dočekali su je sin i suprug koje je izgrlila. Bila je dobre volje, uređena i našminkana. 

Na pitanje kako komentira mjesece provedene u pritvoru, rekla je:

- Znate kako se kaže, živ čovjek sve izdrži

Na pitanje hoće li se izjasniti kriva ili nevina rekla je:

- Jedino mjesto gdje ću dokazati nevinost je sud. Aktivno sam pratila svoj slučaj dok sam bila u pritvoru. Aktivirala sam svoj mandat i sad ću biti na raspolaganju novinarima. Bit će vremena za sve, ali molim vas da me sada pustite jer želim ići doma. 

Odvjetnik: Obrana će biti vrlo opsežna

Berislav Živković, odvjetnik Marine Lovrić Merzel rekao je da je prva faza obrane završila i da sad slijedi najozbiljniji dio.

-  Obrana će biti vrlo opsežna i kompletna, moju klijenticu terete za 12 točaka optužbe. Vrlo je vjerojatno da ćemo odmah nešto moći osporiti no istraga još traje i čeka se vještačenje. Datum ročišta još se ne može utvrditi, to ovisi o USKOK-u. Marina Lovrić Merzel iskoristila je svoje pravo na saborski mandat i to nije taktika obrane - rekao je Živković. 

Pustili je nakon što su ispitani svi svjedoci

Istražni zatvor za bivšu županicu produljen je prošlog tjedna do 5. rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a upravo danas posljednji svjedoci u istrazi su dali svoje iskaze. Time više ne postoji razlog za daljnje zadržavanje u pritvoru. Županijski sud u Zagrebu donio je rješenje o ukidanju pritvora.

Tražila da joj se aktivira zastupnički mandat

U Hrvatski sabor je u četvrtak stigao zahtjev Marine Lovrić Merzel da joj se aktivira zastupnički mandat. Na dnevnom redu Sabora zahtjev bi se trebao pojaviti s početkom prvog jesenskog zasjedanja. Zahtjev će se razmotriti na idućoj sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva koja još nije zakazana, potvrdili su nam iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskog sabora. 

Nakon što se zahtjev stavi na dnevni red sjednice MIP-a i članovi razmotre zahtjev te o njemu glasaju, MIP podnosi izvješće na plenarnoj sjednici Sabora te potom o njemu glasaju svi zastupnici.

Idi na 24sata

Komentari 457

  • Rukfas_1 07.09.2014.

    Kako je samo odsprintala od izlaznih vrata da se slucajno sustav nebi predomislio, na tome joj moze pozavidjet i onaj jamajcanski atleticar Usain Bolt. Ali lijepo ju je vidjet kako napusta petomjesecni tecaj lijepog ponasanja prema gradjanima.

  • zigazigiczigosan 06.09.2014.

    blago hrvackom narodu da vas ima tako postene i pametne neka nas lijepo vodite kao i dosad .ali ja nebi vise svama ovo je balkan exspres

  • dahvaul 06.09.2014.

    A mi zelimo da vratis lovu i pustis sposobnije ljude da se bave politikom

Komentiraj...
Vidi sve komentare