Obavijesti

News

Komentari 457

Merzel su dočekali muž i sin: 'Pustite me, samo želim kući'

Merzel su dočekali muž i sin: 'Pustite me, samo želim kući'
12

Nakon pet mjeseci pritvora, bivša županica izašla je u petak na slobodu. Bila je dobre volje, uređena i našminkana te je poručila: 'Dokazat ću nevinost na sudu'

VIDEO

Bivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel i članica predsjedništva SDP-a, nakon petomjesečnog istražnog zatvora, u petak u 10.52 sati izašla je iz pritvora.

Dočekali su je sin i suprug koje je izgrlila. Bila je dobre volje, uređena i našminkana. 

Na pitanje kako komentira mjesece provedene u pritvoru, rekla je:

- Znate kako se kaže, živ čovjek sve izdrži

Na pitanje hoće li se izjasniti kriva ili nevina rekla je:

- Jedino mjesto gdje ću dokazati nevinost je sud. Aktivno sam pratila svoj slučaj dok sam bila u pritvoru. Aktivirala sam svoj mandat i sad ću biti na raspolaganju novinarima. Bit će vremena za sve, ali molim vas da me sada pustite jer želim ići doma. 

Odvjetnik: Obrana će biti vrlo opsežna

Berislav Živković, odvjetnik Marine Lovrić Merzel rekao je da je prva faza obrane završila i da sad slijedi najozbiljniji dio.

-  Obrana će biti vrlo opsežna i kompletna, moju klijenticu terete za 12 točaka optužbe. Vrlo je vjerojatno da ćemo odmah nešto moći osporiti no istraga još traje i čeka se vještačenje. Datum ročišta još se ne može utvrditi, to ovisi o USKOK-u. Marina Lovrić Merzel iskoristila je svoje pravo na saborski mandat i to nije taktika obrane - rekao je Živković. 

Pustili je nakon što su ispitani svi svjedoci

Istražni zatvor za bivšu županicu produljen je prošlog tjedna do 5. rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a upravo danas posljednji svjedoci u istrazi su dali svoje iskaze. Time više ne postoji razlog za daljnje zadržavanje u pritvoru. Županijski sud u Zagrebu donio je rješenje o ukidanju pritvora.

Tražila da joj se aktivira zastupnički mandat

U Hrvatski sabor je u četvrtak stigao zahtjev Marine Lovrić Merzel da joj se aktivira zastupnički mandat. Na dnevnom redu Sabora zahtjev bi se trebao pojaviti s početkom prvog jesenskog zasjedanja. Zahtjev će se razmotriti na idućoj sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva koja još nije zakazana, potvrdili su nam iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskog sabora. 

Nakon što se zahtjev stavi na dnevni red sjednice MIP-a i članovi razmotre zahtjev te o njemu glasaju, MIP podnosi izvješće na plenarnoj sjednici Sabora te potom o njemu glasaju svi zastupnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 457
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)