To je to što me zanima!

Lovro Kuščević u ponedjeljak ostaje bez saborskog imuniteta

Praksa saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva je da se na zahtjev Državnog odvjetništva skida zastupnički imunitet pa bi sjednica zakazana za 11:30 trebala biti samo formalnost.
Vidi originalni članak

Nakon što je u četvrtak u Sabor stigao zahtjev Državno odvjetništvo za skidanje imuniteta zastupniku HDZ-a i bivšem ministru uprave Lovri Kuščeviću, sjednica saborskog Mandatno imunitetnog povjerenstva zakazana je u ponedjeljak u 11.30 sati. 

SKIDANJE IMUNITETA Kuščević reagirao: Nemam se razloga skrivati iza imuniteta

Skidanje imuniteta Kuščeviću DORH traži zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Sjednica bi kao i sve do sada u ovakvim slučajevima trebale biti formalnost. Naime, praksa MIP-a je da se imunitet zastupnicima skida kada to traži Državno odvjetništvo. Zastupnicima imunitet ostaje tek u slučajevima privatnih tužbi.   

TOMISLAV KLAUŠKI Kuščeviću skidaju imunitet. Pa kako to nije Plenkijev problem?

Neslužbeno se doznaje da DORH tereti Kuščevića kao prvoosumnjičenog u slučajevima izmjena Prostornog plana općine Nerežišća i prenamjene zemljišta, te slučaja POS, gdje je navodno šogoru omogućio kupnju POS-ova stana po povoljnim uvjetima.

Istragom su uz bivšeg ministra obuhvaćeni i njegov šogor Ivica Žuvić, sadašnji načelnik Nerežišća Svemir Obilinović i bivši predsjednik Općinskog vijeća Jakša Goić.

 

Danas je Međunarodni dan nestalih osoba. Još se traga za 1892 ljudi koji su nestali u Domovinskom ratu. Pomozimo njihovim obiteljima da pronađu svoje najmilije. Njihove priče pročitajte na nestali.eu

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 50

  • 30.08.2019.

    Pa kako će sabor raditi bez njega, donositi odluke..... ali ipak će mu ostati plaća !

  • yocko 30.08.2019.

    Boli njega briga,bude prodao jednu kuću ili stan i to ide advokatima i pravosuđu,da sa odugovlači da ode sve u zastaru,i nikom ništa na kraju bude i oslobođen.

  • 30.08.2019.

    Što ga boli ona stvar za imunitet on je sebe namirio dok je živ, može mu biti. Eto baš mi vas žao svi ste vi isti kao i on usrali ste dalje nemože. Nemate što više ukrasti otišlo sve papa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare