To je to što me zanima!

Lukašenko: Ukrajina nas je prije tri dana pokušala raketirati, no uspjeli smo presresti projektile

Lukašenko, koji nije dostavio dokaze o tvrdnji, kazao je da Bjelorusija nije željela rat s Ukrajinom, no da će se boriti bude li napadnut njezin teritorij
Vidi originalni članak

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kazao je u subotu da je Ukrajina pokušala napasti vojne objekte na bjeloruskom teritoriju prije tri dana, no da su presreli sve projektile, prenosi državna novinska agencija Belta.

Lukašenko, koji nije dostavio dokaze o tvrdnji, kazao je da Bjelorusija nije željela rat s Ukrajinom, no da će se boriti bude li napadnut njezin teritorij.

NISU KOMENTIRALI OPTUŽBE Ukrajina optužila Rusiju da su ubili četvero ljudi zabranjenim kazetnim bombama

Ukrajinska vojska nije odmah komentirala događaj.

"Provociraju nas. Moram vam reći da je prije tri dana, možda koji dan više, pokušan napad na vojne objekte na bjeloruskom teritoriju s teritorija Ukrajine", prenijela je agencija Belta Lukašenkovu izjavu.

"No, hvala Bogu, protuzračni sustavi Pancir uspjeli su presresti sve projektile koje su ispalile ukrajinske oružane snage".

BORBA ZA LISIČANSK Separatisti tvrde da su okružili Lisičansk, Kijev demantira

Lukašenko je kazao da bjeloruske postrojbe ne sudjeluju u borbi u, kako ju Moskva naziva, "posebnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini.

Bjelorusija je blizak saveznik Rusije i dopustila je Moskvi korištenje svog teritorija za slanje vojnika u Ukrajinu 24. veljače.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Pizdonjeros 03.07.2022.

    Dr Franjo Tudjman je pogrješio što 91e nije objavio rat srbiji !!

  • aciviij 03.07.2022.

    Kukavica traži izgovor za napad na Ukrajinu! Putin ga stisao jer Rusima nikako ne ide po planu. Lukašenko sada mora napasti Ukrajinu, htio on to ili ne htio. Međutim, moglo bi mu se obiti o glavu, i to vrlo brzo! ................................................................................................................................................... Bjelorusima se ne ide u Ukrajinu ginuti za Lukašenka i Putina., Bjeloruska vojska protiv ukrajinske vojske nema velike šanse. Mnogi Bjelorusi će se predati čim prijeđu ukrajinsku granicu.

  • Antifašistaaa 02.07.2022.

    Ukrajina nije opovrgnula.

Komentiraj...
Vidi sve komentare