To je to što me zanima!

Luksuz u parfumerijama: Krema od 8 i pol tisuća kn

Paket marke Estee Lauder sadrži dnevnu i noćnu kremu po 50 mililitara za zrelu kožu, a stoji gotovo duplo više od prosječne plaće u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Vlasnica jedine parfumerije u Zagrebu koja je nabavlja i ima na svojim policama nije htjela otkriti tko je kupuje.
- Što su žene starije, kreme koje koriste su skuplje. One jednostavno trebaju njegu i nije im teško izdvojiti bilo koju svotu. Ponekad na dan prodam tri, a ponekad čak tri mjeseca nijednu - kaže Lana Žaknić, vlasnica parfumerije Lana na Kvaternikovu trgu u Zagrebu. Tek 100 ml kreme stoji 8546 kuna. Paket sadrži dnevnu i noćnu kremu po 50 ml.
- Iz oko desetak kilograma korijena ginka izvlači se ekstrakt koji se koristi za pripremu kreme. Cijena je opravdana - kaže Lana. Protiv starosti možete se boriti i kremom marke Kanebo od 40 ml koja iznosi 4794 kune. Sadrži ekstrakt svile i ekstrakt iz koštice marelice. Istovremeno prosječna hrvatska plaća za kolovoz iznosila je 4869 kuna.
- To je luksuz. Takav proizvod mogu si priuštiti izrazito bogati. To su im prioriteti i zato nije nebično da toliko daju za ljepotu - komentirao je Goran Bakula iz Nezavisnih hrvatskih sindikata. L. Žaknić nije htjela otkriti kupce jer kaže da ni plastični kirurzi ne otkrivaju pacijente.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Xenci 07.12.2007.

    Naravno opet si to mogu priuštiti samo bogati...i da imam love radije bi uplatila neko putovanje, nego kupila kremu...

  • entoni 07.12.2007.

    Ne vjerujem da je netko kupio te kreme, pa taman i na rate košta više od veš mašine ili tv-a možda ju netko dobije za reklamu..... Kako za kremu u običnoj kutijici može biti opravdana cijena nečije dvije plaće ?! Za te novce mogla je vlasnica malo više reći o proizvodnji ? Luda ili glupa mora biti osoba koja bi toliko dala za kremu !

  • prizemlje 20.11.2007.

    tko može neka kupi....meni je nekak \"nivea\" čist O.K....hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare