To je to što me zanima!

Mađarska vlada želi oporezivati inozemnu pomoć za migrante

Zakonom bi se sa 25 posto oporezivale organizacije koje primaju novac iz inozemstva. Te bi se organizacije također trebale sudski registrirati, a njihove zaposlenike bi moglo protjerati iz zemlje
Vidi originalni članak

Mađarska desna vlada objavila je u srijedu da planira donijeti zakon protiv stranih organizacija koje pružaju pomoć migrantima.

Zakonom bi se sa 25 posto oporezivale organizacije koje primaju novac iz inozemstva, rekao je ministar unutarnjih poslova Sandor Pinter nakon sjednice vlade.

Te bi se organizacije također trebale sudski registrirati, a njihove zaposlenike bi moglo protjerati iz zemlje.

Radi se o jednom iz paketa zakona, poznatog kao "Plan za zaustavljanje Sorosa" kojemu je cilj regulirati rad organizacija koje pomažu imigrantima što su ilegalno ušli u Mađarsku.

Naziv plana odnosi se na milijardera mađarskog porijekla Georgea Sorosa, kojeg protuimigrantski nastrojeni premijer Viktor Orban bez ikakvih dokaza optužuje da je izazvao migrantski val preko balkana 2015. i 2016.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • bajos41 18.01.2018.

    kako stvari stoje... mađari ne primaju izbjeglice, nit ce dozvolit prolaz..austrija postavljanjem novog premijera isto na dobrim putu..da ih ne prima kolko ih dođe na granicu..slovenci ko i uvijek podmuklo sute i nece ni oninprimit vise nego sto ce isporucit... i ostaje Hrvatska...ako se pod hitno ne uvede na granici sa srbijom ..otisci i uzimanje uzorka za DNK... pa kolko kosta.. trezit novce od unije zataj postupak radi sigurnosti gradana unije..jer u protivnom, desit ce nam se brzo nova nacionalna manjina...jer srbi ih skupljaju.. u cekaju trenutak da puste par desetaka tisuca nm odjednom..a to bi se moglo desit tamo oko uskrsa..

  • dahhmal 18.01.2018.

    Jedini europski politicar koji je shvatio probleme sa izbjeglicama i poduzeo najvise mjera za obranu svojih gradana i svoje drzave

  • arwin 18.01.2018.

    Migrantski val izazvala je činjenica da je Arapa prije 60 godina bilo 100 mil. a danas 300 000 000. Dakle širiti svoj životni prostor moraju jer su prisiljeni. Logično je da idu tamo gdje ima životnih resursa. Europljana je isti broj kao i prije 50 godina ali da nema useljenika bilo bi ih i manje jer se ne razmnožavaju. Ovo o Sorošu je istina no međutim da nije on našao bi se neki drugi povod. Jednostavno djeluju zakoni prirode.

Komentiraj...
Vidi sve komentare