To je to što me zanima!

Mađarski MOL dobit će cijelu našu Inu, nafta ide u Mađarsku

Hrvatska javnost nema uvid u te pozadinske igre, pregovore i dogovore koji su se intenzivirali prošle godine i u konačnici će popraviti odnose Mađarske i Hrvatske
Vidi originalni članak

Mađari definitivno dobivaju političko-gospodarsku bitku s Hrvatskom. Mađarska igra dugoročno.I MOL i mađarske vlasti, na čelu s Viktorom Orbanom, izvrsno su koordinirani, a Vlada RH ipak je popustljivija, stjerana u kut i nekim prijašnjim pogrešnim odlukama i presudama poput onih iz doba Ive Sanadera.

Hrvatska javnost nema uvid u te pozadinske igre, pregovore i dogovore koji su se intenzivirali prošle godine i u konačnici će popraviti odnose Mađarske i Hrvatske.

Iz diplomatskih krugova potvrđeno nam je da je ova Vlada postavila kao imperativ popravljanje odnosa s Mađarskom i rješavanje svih otvorenih pitanja. Ali uz visoku cijenu. Ukratko, MOL će imati kontrolu i većinsko vlasništvo nad Inom! Nafta s hrvatskih polja vjerojatno će završavati u Mađarskoj umjesto da se prerađuje u Sisku i Rijeci.

Hrvatska je zauzvrat dobila ulazak Ine u Petrokemiju i spas te tvrtke, iako je novim investitorima osigurala vrlo povoljne uvjete, te možda mađarsku potporu u gradnji LNG terminala, ulazak u OECD i Schengen. Ne bi bilo čudno da na neki čudan način Hrvatska odustane i od progona Zolta Hernadija iako se Vlada nikako ne bi trebala petljati u sudske postupke.Novi Express, na kioscima u petak!

Idi na 24sata

Komentari 75

  • cimerrr 11.01.2019.

    Pa zar je Plenki lagao kada je obećao da će hrvatska država preuzeti INU? Sada sve daje Mađarima,nastavlja gdje je Sanader stao.

  • 11.01.2019.

    Nema Jože , lopovi se množe...……..

  • lale03348 11.01.2019.

    Eto mutavi narode jos malo ce veliki hrvatski domoljubi kako su krenuli i drzavu i narod ovaj mutavi i nijemi prodati,i to uz blagoslov naroda,koliko vidimo sve rade u tajnosti,narod se vise za nista i nepita,od kupnje aviona(NEUSPJELE PLJACKE)pa evo do kraja prodaje INE,sjetimo se NEOKRIVLJENI SANADER prodao jedan dio INE da bi upravo sada njegova stranka ili ti veliki lazni domoljubi ili ti HDZ prodao Inu do kraja,ee jadna li smo mi nacija koja samo zna sutiti i dovoditi lopove i mafiju na vlast,sto dokazuje da je i ova drzava koju je vlastiti narod opljackao i sve otislo u pm.

Komentiraj...
Vidi sve komentare