To je to što me zanima!

Mađarska gradi ogradu od 4 metra na granici sa Srbijom

Mađari su već ranije izjavljivali da žele podići zid zbog velikog broja migranata koji u tu zemlju dolaze s Kosova preko Srbije. Novac žele namaknuti iz EU fondova
Vidi originalni članak

Mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó potvrdio je da će njegova zemlja izgraditi ogradu visine četiri metra na granici sa Srbijom kako bi spriječila ulazak migranata

- Imigracija je jedan od najozbiljnijih problema s kojima se danas suočava Europska unija. Zemlje tragaju za rješenjem, ali Mađarska si ne može priuštiti čekanje - rekao je Sijarto na konferenciji za novinare.

Dodao je kako je riječ o granici dugoj 175 kilometara koja se fizički može zatvoriti s četiri metra visokom ogradom. Pripreme bi trebale biti gotove do iduće srijede. 

Mađari su već ranije izjavljivali da žele podići zid na granici zbog velikog broja migranata koji u tu zemlju dolaze s Kosova preko Srbije. Takvu ideju podržao je i gradonačelnik Asatolama, pograničnog grada oko kojeg se prostiru šume idealne za ilegalan prelazak granice.

Novac za ovaj projekt Mađarska želi namaknuti iz europskih fondova

Idi na 24sata

Komentari 109

  • 1955 18.06.2015.

    Treba svaka država napraviti visoki zid i držati pod strujnim naponom da ovi obrezani (kabrioleti nemreju u Europu. Što će primitivci u EU.

  • anđelčić_1 18.06.2015.

    Ma nikome ne pada na pamet da divlje životinje u tom slučaju imaju problem sa migracijom. U svetu smo tehnike i može se reštiti stvar sa IC kamerama i senzorima.

  • sk8 021 18.06.2015.

    Viva la Mexico ! Hasta la victoria siempre ! :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare