To je to što me zanima!

Mačak je aktivirao bombu u bali sijena i onda poginuo

Željko kaže da je sijeno kupio prije dvije godine. Mačak Beba je aktivirao bombu sat vremena nakon što je Željkova žena uzela sijeno iz bale
Vidi originalni članak

U eksploziji bombe M-52 u utorak navečer u Josipovcu kod Osijeka poginuo je mačak Beba. Bomba je bila skrivena u bali sijena, a mačka ju je aktivirala niti sat vremena nakon što je vlasnikova žena Marina Vekić iz te bale uzela sijeno za zečeve. Prema riječima Željka Vekića, vlasnika kuće, sijeno je kupio prije dvije godine u Vladislavcima. Od ukupno 15 kupljenih bala sijena preostale su samo dvije.
- Stradao je naš mačak Beba, a moglo se to dogoditi i mojoj ženi, koja je prije eksplozije grabila sijeno - kaže Željko u čijem je dvorištu eksplodirala bomba. Marina, vidno uzrujana i uplašena, priča da ju je Željko nazvao iz grada rekavši joj da će kasniti.
- Zamolio me da zečevima dodam sijena. On ih je nahranio prije odlaska u grad i trebalo je samo dodati svježijeg sijena. Otišla sam u zečinjak, nahranila zečeve i otišla kući. Nije mi palo na pamet da se nešto može dogoditi. Toga sam postala svjesna kasnije, kad me snažna eksplozija, koja je zatresla kuću, gotovo izbacila iz fotelje - priča Marina. Prije dvije godine na isti je način stradala i Mira Štrempf (71). Ona je zabila vile u sijeno i aktivirala bombu koja joj je ozlijedila noge. Balu sijena, koju je koristila za prehranu stoke, dovezli su joj s njive na kojoj je stroj za baliranje, po svemu sudeći, pokupio i odbačenu bombu.



Idi na 24sata

Komentari 10

  • DUPINA 14.04.2010.

    Hm....., muž javio da će kasniti pa da doda sijena zečevima. Tu je sve rečeno. Ovaj put neuspio pokušaj, tko zna što će biti drugi put :(

  • nemam pojma 14.04.2010.

    maca sa čipom

  • 25sat 14.04.2010.

    Stroj za baliranje nije aktivirao bombu, ali je to uspio supermačak !

Komentiraj...
Vidi sve komentare