To je to što me zanima!

Macola će kod Plitvica izgraditi najveći drveni hotel na svijetu

Ugostitelj i poduzetnik Željko Orešković Macola hrabro kreće u nova ulaganja. Na strojeve za samostalnu izradu drvenih kuća uložio je dosad već dva milijuna eura
Vidi originalni članak

U jeku krize širi se poslovno carstvo najpoznatijeg ličkog poduzetnika, Željka Oreškovića Macole. On, osim drvenih kuća namjerava i izgraditi hotel u blizini Plitvičkih jezera i tim pothvatom ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao graditelj najvećeg drvenog hotela na svijetu.

Za razliku od većine poduzetnika, Macola smatra da je kriza baš pravo vrijeme za ulaganja. 

- Da nije ove krize, ne bih mogao dogovoriti 100.000 eura nižu cijenu za stroj koji sam za pola milijuna kuna kupio u Italiji, robot kakav ne postoji na Balkanu - rekao je za Business.hr

Iako je prvotna ideja bila kupiti drvene kuće u Hrvatskoj, to se prokazalo preskupim. Ni posao s Austrijancima i Ukrajincima nije ispao povoljniji, pa je u gradnju odlučio ući samostalno.

'Glupe ideje sam zaboravljao'

 - Gledao sam kako drugi rade i učio sam puno. Ono pametno sam upamtio i pokušao primijeniti, a glupe sam ideje zaboravljao - rekao je Macola.

Stečeno znanje i ozbiljna ulaganja od preko dva milijuna eura, koliko su koštali strojevi, namjerava iskoristiti prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju te dočekati srpanj sljedeće godine s već izgrađenim najvećim drvenim hotelom na svijetu.  

Idi na 24sata

Komentari 17

  • DRC_1 13.07.2012.

    klopa kao i uvijek mrak i fino sretno u daljnjem poslovanju ali malo popravi cijene

  • nino-slav 12.07.2012.

    macoli nikad kraja....

  • žohar_1 11.07.2012.

    vec su se kreveti izlizali koliko je samo posjeta bilo!!::D:D:D::

Komentiraj...
Vidi sve komentare