To je to što me zanima!

Macron: 31 listopada mora biti apsolutno zadnji rok za Brexit

Smatram da to treba biti krajnji rok, zato što ne želim da se novi sastav Komisije bavi time - rekao je Macron, referirajući se na imenovanje novih čelnika europskih institucija nakon nedavnih europskih izbora
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u ponedjeljak da bi 31. listopada trebao biti krajnji rok za više puta odgađani izlazak Britanije iz Europske unije.

Macron je bio jedan od onih europskih čelnika koji su se protivili produživanju roka za izlazak Britanije kada je on pomaknut s ožujka na kraj listopada. 

- Smatram da to treba biti krajnji rok, zato što ne želim da se novi sastav Komisije bavi time - rekao je, referirajući se na imenovanje novih čelnika europskih institucija nakon nedavnih europskih izbora. 

"Mislim da bi bila velika pogreška dalje odgađati", rekao je Macron dodajući 

Međutim, Macron je voljan dati još jedno produljenje roka za Brexit u slučaju da Britanija zatraži vrijeme za drugo glasanje o izlasku.

"To je ostvarivo ako bi imali novi referendum ili skroz novi model koji bi bio prihvatljiv ostalim članicama i našem pregovaraču."

Macron je beskorisnim ocijenio svaki pokušaj Britanije za ponovnim pregovorima s ciljem da se ukloni tzv. irski 'backstop'.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sayla 03.06.2019.

    Sto je ovaj psihopata umislio da su mu Britanci njegovo roblje sirom Pariza sto batina u krvavim prosvjedima, ili onih 14 kolonija u Africi sto drzi u ropstvu, pa ce im on postavljati ultimatume? Poslusajte ljudi sto Africki gradjani govore o o njemu i njegovoj drzavi sto iskoristavaju Afriku i Africki narod, nazivaju ih nacistima u njihovoj kucI i vele da im se blizi kraj, da ce ih potjerati iz Afrike. Poslusajte video na Youtubu, ukljucite prijevod. '' L'AFRICA È IN FIAMME E L'EUROPA A RISCHIO. Mohamed Konare''

  • Papatest 03.06.2019.

    Je li se Kolinda s tim složila

  • torente2 03.06.2019.

    Ma izbacite ih vise, uvedite carine nek se Irska odcjepi i nek kraljestvo vise ne postoji. Jesu zeljeli izac, nek trguju s Amerikancima ako ih zele. Samo jaka Eu je sigurna, nasuprot Amerikancima, Rusiji i Kini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare