To je to što me zanima!

Macron poručio: O sporazumu o Brexitu više nema pregovora

Francuska očekuje od britanske vlade da se izjasni o tome kako vidi daljnje korake u procesu provođenja Brexita pokrenutom nakon referenduma o izlasku iz članstva, rekao je glasnogovornik vlade
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik Emmanuel Macron kazao je svojim ministrima u vladi da je sporazum o izlasku Velike Britanije iz Europske unije bio "najbolji mogući sporazum" i da se "o njemu ne može više pregovarati", kazao je u srijedu glasnogovornik francuske vlade Benjamin Griveaux. 

ANGELA MERKEL: 'Štetu od Brexita želimo svesti na najmanju moguću mjeru'

Francuska očekuje od britanske vlade da se izjasni o tome kako vidi daljnje korake u procesu provođenja Brexita pokrenutom nakon referenduma o izlasku iz članstva, kazao je Griveaux nakon tjedne sjednice francuske vlade.

Francuski premijer Edouard Philippe trebao bi se u četvrtak sastati s ostalim ministrima u vladi kako bi zajednički razmotrili i eventualno ubrzali pripreme za Brexit bez sporazuma, dodao je glasnogovornik.

SLUČAJ BREXIT Iako je sinoć teško poražena, May vjerojatno ostaje na vlasti

Prethodno je u srijedu njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila daljnje pregovaranje o sporazumu postignutom oko Brexita. Merkel je kazala kako je Njemačka spremna i na neuređeni Brexit. Također je poručila britanskoj premijerki Theresi May da je na njoj sada "da kaže kako dalje". 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mestar 16.01.2019.

    Uskoro to ceka i francuze za njih je bolje sto nema UK sad ih se bar nesto pita.

  • DirtyHarry_1 16.01.2019.

    Ako nema pregovora Britanija ide van bez sporazuma, sebi će uštedjeti 39 milijardi funti koje su pristali dati EU godišnje da i dalje posluju sa EU kao i do sada. Prebacit će se na WTO nacin trgovanja i dalje će poslovati. EU će tu popušiti, Britanija se može malo zatalasati ali će se i stabilizirati. A u međuvremenu EU će se desiti Grčka,Italija,Španjolska, Desničarska Francuska i ode sve u krasni k....

  • intellectus 16.01.2019.

    Ovaj "danguban" se boji Engleza, Francuska je na koljenima, a on se inati i gradi image na pogresnoj strani. Svom narodu se obrati da Ti da kvalifikaciju, na sorosevoj podrsci si dosao na vlast a na narodnoj "podrsci" ces dobiti NOGU U RIT, bas ono sto si zasluzio. Europa mora jos onoj Nijemici s brkovima zacepiti usta i poceti sredivati svoje unutareuropske odnose. Ta dva "ga...da" su puno toga pokvarila, sto se mora ispraviti....STO PRIJE.

Komentiraj...
Vidi sve komentare