To je to što me zanima!

Mađar je izbetonirao pješčanu plažu u Privlaci: Izgradio je zid dug 70 metara, stupove i plato

Betonsko stepenište za prilaz plaži, 25 betonskih stupova, plato i zid dug 71,6 metara izgradio je u manje od mjesec dana. Traže da sruši bespravne građevine i plažu dovede u prvobitno stanje
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 9. lipnja ove godine, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv Mađara (64) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne gradnje.

Terete ga da je u manje od mjesec dana, od početka travnja do 24. travnja 2019. u mjestu Privlaka, gradio na pomorskom dobru  odnosno pješčanoj plaži. Tako je, potrebnih odobrenja i koncesija, izgradio betonski zid dužine čak 71,6 metara, betonsko stepenište za prilaz plaži, 25 betonskih stupova, te betonski plato nepravilnog oblika. Sve to utvrdili su inspektori sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Zadar prilikom inspekcijskog pregleda.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku nalože posebne obveze odnosno da sruši bespravno izgrađene građevine te mjesto dovede u prvobitno stanje.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • Smotko 03.09.2023.

    Treba Mađara kazniti, a i građevinsku firmu koja je to izvodila kazniti s 10 x većom novčanom kaznom nego što je taj posao vrijedio, a treba uvesti nagradu građevincima koji prijave takve investitore, ali moraju imati dobar dokaz.

  • ciccio70 31.08.2023.

    arresto odma!!!

  • scoo_1 14.06.2020.

    zašto dotične inspekcije ne pregledaju sve plaže, svatko je sebi uzeo 10-20 m i uopće više nemaš pravo pristupa moru. Sve je moguće kada se samo gleda turizam, nadam se da će korona potrajati

Komentiraj...
Vidi sve komentare