To je to što me zanima!

Magma: 20 tisuća mjesta je nepovratno izgubljeno

U Magmi kažu da je zbog zakona satnica s 84 pala na 72 sata, pa će im u 2009. godina biti potrebno i manje radne snage
Vidi originalni članak

Zbog zakona o neradnoj nedjelji nepovratno je izgubljeno minimalno 15 do 20 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj, tvrdi tvrtka Magma u svom priopćenju za javnost. Iako većina tih mjesta otpada na trgovce, dio mjesta će se ukinuti i u pratećim službama. U Magmi kažu da je zbog zakona satnica s 84 pala na 72 sata, što će u 2009. biti 14,3 posto manje nego prošle godine, pa će im biti potrebno i manje radne snage. Dodali su kako podržavaju svaku zaštitu prava radnika, no to nema nikakve veze s ograničavanjem rada nedjeljom, stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gucica 09.01.2009.

    Ovaj zakon o neradu nedjeljom je bio idealan za takve robovlasnike da bi imali ispriku otpuštati svoje radnike,a one jadne koji ostanu još više maltretirati!Sramota je da u ovoj truloj državi nitko ne štiti radnika,tajkuni i kojekakvi direktorčići rade sa nama šta ih je volja i ponašaju se kao prema stoki.Jesmo jadni i onda se čude kad se ljudi ubijaju,pa kako i neče kad nemaju izlaza!

  • Gatsby 09.01.2009.

    Kakav bezobrazluk! Smanjit će brojčano radnu snagu pa će ovi koji ostanu od ponedjeljka do subote crkavati od posla. Pa nisu imali specijalni tim za rad nedjeljom. Mjesečni profit će im biti manji taman za toliko koliko će uštedjeti el. energije. Glup izgovor za otpuštanje, čista ucjena !

Komentiraj...
Vidi sve komentare