To je to što me zanima!

Majcen: Ako nas ne pitate za suglasnost, tužit ćemo vas EU

Slovenska ministrica rekla je da postoji mogućnost da ne da odobrenje za bušenja u Jadranu jer to može imati negativan utjecaj na slovenske teritorijalne vode
Vidi originalni članak

Slovenska ministrica za okoliš Irena Majcen izjavila je kako postoji mogućnost da Slovenija ne odobri sporne energetske projekte susjednih država ako se pokaže da ti projekti imaju negativan utjecaj na Sloveniju. Dodala je kako se to odnosi na eksploataciju nafte i plina u Jadranu kao i gradnju LNG terminala kod Trsta. 

Ministrica je istaknula kako susjedne države, koje su obvezne obavijestiti Sloveniju o utjecajima tih projekata, to nisu učinile. 

- To govori da nas ne smatraju jednako vrijednim partnerima kad se radi o njihovim investicijama na moru - komentirala je Majcen odgovarajući na pitanja gledatelja Slovenske televizije

Kazala je i da, ukoliko Italija i Hrvatska nastave svoje projekte bez suglasnosti Slovenije, postoji mogućnost da to prijavi Europskoj uniji. 

Hrvatska je Sloveniji dostavila studiju o projektu korištenja ugljikovodika, o čemu se u Sloveniji vodi javna rasprava. Slovenske eko udruge smatraju da studija minimizira ekološke opasnosti. Slovenske ekološke nevladine udruge do sada su skupile 11 tisuća potpisa protiv novih  bušotina u Jadranu. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Mošsimislit 22.04.2015.

    Slovenske teritorijalne vode stanu u dva lavora,i to dva šuplja lavora!

  • Gena Vava 22.04.2015.

    Ma koje teritorijalne vode, a što je nuklearkom koja svako malo pa u kvaru??? Nas za to nisu pitali....

  • Korbar Vlado 22.04.2015.

    SPIN je trik kojim se doduše istinu ne pretvori u laž (ili obrnuto), ali se činjenice toliko zavrte da ih se i bez iznošenja očitih laži - tada može prikazati u posve drukčijem - pozitivnom svijetlu od stvarne istine (koja je obično vrlo ružna i negativna)......Elem; Da nije ovo SPIN ministra Vrdoljaka i svih zagovornika bušenja Jadrana u korist svoje provizije i STRANIH naftnih kompanija (iako oni kažu da je to u korist RH). Cilj: Uvjeriti građane RH koji su dosad bili protiv naftnih platformi na Jadranu da promijene mišljenje,,, i to samo zato što su, eto, protiv naftnih platformi Slovenci, pa je onda, shodno starim običajima, logično da Hrvati sad postanu budu kontra, odnosno ZA naftne platforme u svom dijelu Jadrana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare