To je to što me zanima!

Majčinski instinkt: Kćer je izvukla iz puminih kandža

Kanada: Maya (3) i majka Maureen šetale su se šumom. Iz grmlja je odjednom iskočila puma i napala djevojčicu. Kandže joj je zarila u glavu
Vidi originalni članak

Malena Maya (3) zadobila je tek lakše ozljede nakon što se susrela sa opasnom pumom. Djevojčica se zajedno sa majkom Maureen Lee šetala po šumskom putu u kanadskom gradiću Brackendale, a pred njih je odjednom iskočila puma.
- Zgrabila je moju kćer i otkotrljala se s njom. Životinja joj je kandže zarinula u glavu. Bilo je strašno. Znala sam da moram brzo reagirati, stoga sam potrčala i jednostavno se 'ubacila' između njih - prisjeća se Maureen napada u četvrtak. Nakon što je uspjela privući pažnju divlje životinje puma je nasrnula na ženu, no ona ju je odgurnula, primila kćer i počela bježati. Mayi je puma ozlijedila lijevu ruku i glavu. Pumu su lovci slijedili i usmrtili ju nakon napada. Djevojčica nije bila svjesna što ju je napalo, a oca je u bolnici u šoku upitala "zašto se mica-maca nije željela igrati sa njom".

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zmr 19.06.2009.

    To je mama! Takve zene zasluzuju imat decu,a ne kao ona britanka-iz strogo katolicke porodice pa ubije svoje novorodeno dete.

  • vana30 19.06.2009.

    Ne znam baš da bi se šetala kroz šumu sa djetetom ako ima puma.

  • sprinterica 19.06.2009.

    hvala bogu pa takvih mica maca kod nas nema, a mami čestitke za hrabrost

Komentiraj...
Vidi sve komentare