To je to što me zanima!

Majka će roditi u otvorenom moru, a 'babica' će biti dupin...

Dorina Rosin, iscjeliteljica, i njezin partner Maika Suneagle s Havaja odlučili su da će se njihova beba roditi u moru. Stručnjaci pak upozoravaju na brojne opasnosti
Vidi originalni članak

Dorina Rosin, iscjeliteljica, i njezin partner Maika Suneagle s Havaja odlučili su kako će se njihovo dijete roditi u moru, a da će babica biti dupin. Iako su ih upozorili da bi takav porod mogao biti opasan i da bi se u moru mogla pojaviti i velika bijela psina, par inzistira na tome da je to normalan i prirodan porod. 

Par vodi centar za izlječenje i vjeruje u snagu prirode. Također nude CD-e s pjesmom dupina i vjeruju da će njihova beba moći govoriti njihov jezik. 

Katie Piper, voditeljica dokumentarne emisije Extraordinary Births koju prikazuje  Channel 4, kaže kako je joj se par činio jako smiren i sretan. 

- Sve je bilo predivno i to mi je otvorilo oči - rekla je Piper nakon snimanja emisije. 

Ipak stručnjaci upozoravaju da bi takav porod mogao biti opasan. Kažu kako su dupini, pogotovo u divljini, nepredvidljivi. Kažu kako dupini ubijaju male morske pse i to iz zadovoljstva te se pitaju da li su to životinje koje bi trudnica htjela pored sebe u trenutku poroda. No Dorina, koja je otputovala na Havaje kako bi tamo rodila, i njezin partner misle da nema boljeg načina za porod. Dorina i tijekom trudnoće pliva s dupinima i kaže kako već godina uči od njih.

- Osjećam da sam pozvana da godišnje provedem dva puta po tri mjeseca u prirodi. Osjećam da sam duboko povezana s tim magičnim mjestima - kaže Dorina, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • Lucy444 17.09.2015.

    "Kažu kako dupini ubijaju male morske pse i to iz zadovoljstva te se pitaju da li su to životinje koje bi trudnica htjela pored sebe u trenutku poroda.", pa ne mogu vjerovat da jedna novinarka može napraviti gramatičku pogresku poput ove "da li". To je neoprostiva pogreška za osobu koja je neprestano u dodiru s hrvatskom gramatikom i pravilnošću pisanja hrvatskog standarsnog jezika. Meni je 20, nisam još završila fakultet, pričam 3 skroz različita jezika i uvijek pazim na gramatičku ispravnost u svakom od ta 3 jezika; a diplomirana novinarka nije u stanju napisati neke najjednostavnije stvari ispravno na svom materinskom jeziku.

  • LebronPetrovic 07.09.2015.

    Ma boli me ! Neka nju poždere psina kad je luda i zla ! A dite neka spase delfini !

  • lilyan 06.09.2015.

    Našle se dvije lude i napravile dite a tisuće i tisuće parova dali bi sve na svitu samo da mogu dobit dite.I otkud zna da će porod teći normalno, ako dođe do komplikacija valjda dupin zna napravit carski,a obilno krvarenje nakon poroda je dodatni rizik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare