To je to što me zanima!

Majka dječaka koji je u školi u Beogradu počinio masakr: 'On je taj dan bio malo usporen'

Sina je opisala kao boležljivog i pametnog. Ništa joj nije ukazivalo da bi mogao počiniti takav zločin. On je pet dana prije pokolja  bio izvan grada s prijateljem i njegovom majkom
Vidi originalni članak

Ispitana je majka M.K. (46) 13-godišnjeg Koste koji je ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica Osnovne škole 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu. 

Ona je policiji detaljno pričala o sinovom djetinjstvu, zdravlju, odnosu s vršnjacima, obitelji, piše Blic. Osvrnula se i na dane prije ubojstva 3. svibnja te kako je izgledalo jutro prije napada. 

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

O danima prije napada

Sina je opisala kao boležljivog i pametnog. Ništa joj nije ukazivalo da bi mogao počiniti takav zločin. On je pet dana prije pokolja  bio izvan grada s prijateljem i njegovom majkom. Nakon 1. svibnja vratili su se u Beograd.

- Majka je rekla da se dječak vratio u Beograd s prijateljem i majkom, dok su ona, suprug i kći bili u drugom vozilu. Dječak je, rekla je, došao kući sat vremena prije njih i tuširao se kad je stigao ostatak obitelji. Tvrdi da nije primijetila nikakve promjene u njegovom ponašanju - kaže izvor za Blic.

Dan kasnije, 2. svibnja, dječak i njegova sestra nisu išli u školu te su otišli kod bake i djeda, a navečer su se vratili i zajedno gledali film.

MASAKR U BEOGRADU Učenici se vraćaju u školu gdje su im prijatelji ubijeni, roditelji: 'Proglasite kraj školske godine'

- Majka se sjeća da je dječak u jednom trenutku otišao u trgovinu kupiti namirnice, ali da ni tog dana nije vidjela ništa čudno u njegovom ponašanju. Navodno je s roditeljima razgovarao o filmu koji su gledali i drugim temama koje ga zanimaju - piše Blic.

Na dan ubojstva nije primijetila ništa čudno u ponašanju sina, osim daje bio usporen tijekom doručka i spremanja.

- Dječak je navodno majci rekao da ne brine jer učiteljica ponekad kasni. Majka je, tvrdi, potom otišla odvesti kćer u školu, a dječak je ostao kod kuće i sam se spremio - tvrdi izvor.

Kad je čula za pucnjavu, isprva je mislila da joj je sin ranjen te je otišla u školu.

- Majka kaže da je bila izbezumljena, da joj je još teško povjerovati da je njen sin to učinio i tvrdi da ništa nije ukazivalo na to da se ovako nešto moglo dogoditi.

O odrastanju

Majka je govorila kako nije bio impulzivan, niti energičan, volio je zagrljaje i bio radoznao. Nezadovoljstvo je pokazivao plačem, a bio je bliži s majkom nego ocem.

UTVRĐUJU ELEMENTE KAZNENOG DJELA Pokrenuta istraga i protiv majke dječaka koji je počinio masovno ubojstvo u Srbiji

Učiteljica je u školi mislila da ga djeca zadirkuju jer su ljubomorna na njega.

- Rekla je da joj se sin žalio da ga djeca zadirkuju jer puno čita, a ne zna dobro igrati nogomet. U tom periodu je dječak zatražio da promijeni smjenu kada krene u sedmi razred jer mu sredina nije odgovarala. To su, kako je rekla, i učinili i majka tvrdi da se dječak za vrijeme ljeta počeo intenzivno družiti s drugom djecom te bio zadovoljniji nego prije. Čak je napisao i sastavak o svojoj hrabrosti da promijeni sredinu - kaže izvor.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

O streljani

Majka je rekla kako se nije slagala s time da dječaka otac vodi u streljanu. Otac je smatrao da dječaka treba upoznati s opasnostima oružja jer je i sam imao negativno iskustvo u mladosti.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • galaksija990 30.05.2023.

    Ja se samo nadam da njegova sestra nece snositi posljedice njegovih djela. Znamo kakva su djeca... Nadam se da ju se nece maltretirati zbog toga sto je njen brat napravio, ali tesko da nece.

  • gowron 27.05.2023.

    ….a onda je naglo ubrzao

  • Zenga29 27.05.2023.

    Ok

Komentiraj...
Vidi sve komentare