To je to što me zanima!

Majka je preživjela pad aviona i rekla djeci da ju ostave i odu po pomoć: Spasioci ju našli mrtvu

Tijekom leta upalio im se alarm za kvar motora i srušili su se. Majka je ostala živa još četiri dana te je djeci rekla da ju ostave i odu po pomoć. Nažalost, nije preživjela
Vidi originalni članak

Majka četvero djece koja su nakon 40 dana spašena u amazonskoj džungli, bila je živa još četiri dana nakon pada zrakoplova. 

Otac djece Manuel Ranoque je novinarima rekao da mu je najstarija kćer potvrdila da im je majka rekla da izađu iz aviona i spase se.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Braća i sestre u dobi od 13, 9 i 4 godine, kao i 11-mjesečna beba, preživjeli su pad te su spašeni i helikopterom premješteni u vojnu bolnicu u glavnom kolumbijskom gradu Bogoti.

- Jedina stvar koju mi ​​je 13-godišnja Lesly razjasnila jest da je njezina majka zapravo bila živa četiri dana. Prije nego što je umrla, njihova mama im je rekla nešto poput: 'Djeco, odlazite odavde. Vidjet ćete kakav je čovjek vaš tata, a on će vam pokazati istu vrstu velike ljubavi koju sam vam pokazala ja - rekao je otac Ranoque.

Podsjetimo, u Kolumbiji je prošli tjedan pronađeno četvero djece iz starosjedilačke zajednice na jugu zemlje, više od pet tjedana nakon što se srušio zrakoplov kojim su letjeli kroz gustu džunglu. 

Djecu je spasila vojska u blizini granice između kolumbijskih provincija Caqueta i Guaviare, u blizini gdje se zrakoplov i srušio. 

Mali zrakoplov Cessna 206 prevozio je sedam ljudi na ruti između Araraquara, u pokrajini Amazonas i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, ali je u ranim jutarnjim satima 1. svibnja aktiviran alarm zbog kvara motora. 

Troje ljudi, uključujući i pilota, poginulo je u avionu od posljedica pada i njihova tijela su pronađena u avionu. 

Troje djece u dobi od 13, 9 i 4 godine, kao i 11-mjesečna beba, preživjeli su pad. Djeca su pobjegla iz aviona i krenula u prašumu potražiti pomoć.

Spasilačke ekipe su uz potporu pasa tragača pronašle odbačeno voće, koje su djeca navodno jela, te improvizirana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle.

U operacijama spašavanja sudjelovali su zrakoplovi i helikopteri kolumbijske vojske i zrakoplovstva.

Vjeruje se kako su djeca preživjela jer su jela hranu koju im je potražni tim bacao proteklih tjedana iz helikoptera, no smatra se kako je presudnu ulogu imala činjenica što su dijelom autohtone zajednice Huitoto.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare