To je to što me zanima!

Majka na rukama iznijela mrtvog sina (9) iz stana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Monstrum Đuro Đurić (45) mučki je zadavio sina. Već je osuđivan zbog nasilja u obitelji. Bolni krici majke parali su susjedstvo. Ona je pronašla tijelo
Vidi originalni članak

Muklu tišinu u zgradi u rovinjskoj Ulici Stanka Pauletića u petak su parali bolni jecaji Katice Benković (37). Njezina sina Luku (9) mučki je rukama zadavio njegov otac Đuro Đurić (45), Katičin bivši suprug. Luka je u četvrtak nakon škole otišao u posjet ocu. Što se točno zbivalo u stanu, još se ne zna. Mrtvog dječaka našla je majka, koja je došla u stan bivšeg supruga jer joj on nije odgovarao na telefonske pozive. Posumnjala je da nešto nije u redu. Ušavši u stan, kako neslužbeno doznajemo, ugledala je sina kako nepomoćno leži na kauču. Vrišteći, iznijela ga je ispred stana. Zvala je policiju i Hitnu pomoć. Liječnici su ga neuspješno pokušavali oživjeti. Katicu su jedva uspjeli odvojiti od mrtvog sina. - Policija i ja smo je pokušavali smiriti. To je bilo stravično, užas - rekla nam je jučer Eda Rajko, ravnateljica rovinjskog Centra za socijalnu skrb. Nesretna žena je pod sedativima, a u malom stanu u kojem živi kao podstanar pomažu joj njezina sestra te kolegice s posla. Katicu je u petak posjetio njezin liječnik Vlado Bjelajac, koji je redovito obilazi.
- Jako je loše. Na tabletama normabela je. Ne prihvaća realnost i stalno ponavlja da nije istina da malog Luke nema. Njenu kćer Ivanu (17) nisam vidio. Ne znam niti kako će jadna majka preživjeti sinov pogreb u ponedjeljak - rekao je dr. Bjelajac.
Liječnik je kazao da se Luka nikad nije žalio na oca, a nije se niti Katica žalila na fizičko zlostavljanje nego samo na psihičko. Katičina susjeda, svjedokinja Đurinih čestih napada na Katicu, opisala je strahote kroz koje su prolazili žena i dvoje djece.
- Često je dolazio pijan. Stao bi ispred zgrade i vikao; ‘Kurvo, izađi, kurvo, ubit ću i tebe i Luku’. Ona je, jadnica, sve to prijavljivala, ali nitko joj nije pomogao. Mi, susjede, kad bismo primijetile da dolazi, odmah smo obavještavale Katicu da se pripremi i da zabarikadira vrata. Prije dvije godine, dok je ona bila na poslu, provalio joj je čak u stan. Prestrašno. Ona se više nikad neće oporaviti - s gorčinom i tugom u glasu ispričala je susjeda Katičinu sudbinu. Susjedi su se prisjetili i prošlogodišnjeg događaja. Đuro je za rođendan kćeri Ivani (17) dao 50 kuna. Navečer je pijan stigao pred zgradu i urlikao je da mu mala vrati novac. Ona je na kraju izašla iz zgrade i morala mu vratiti taj novac. Đuro je rodom iz BiH, a Katica iz Županje. Upoznali su se u Rovinju. Vjenčali su se i dobili dvoje djece. Prije šest godina su se rastali. Međutim, Đuro se nije pomirio s rastavom. Često je pijan psihički maltretirao bivšu suprugu i djecu. Luka je išao u drugi razred osnovne škole Vladimira Nazora, nedaleko od stana u kojem je živio otac.
- Za našeg Luku brinula se Katica, a oca sam samo jedanput, prošle godine, vidjela na roditeljskom sastanku. Nije bilo incidenata. Naš Luka bio je uvijek vedar i dobar, a u školi je nizao samo petice. Majka je radila nekoliko poslova da djeca uvijek imaju sve što im treba. Danas u našoj školi vlada neopisiva tuga. Učitelji su tijekom prvog školskog sata o događaju obavijestili učenike. Neki su se i pomolili za našeg Luku. Otkazali smo sve zabavne aktivnosti u školi. Zatražili smo od resornog ministarstva odobrenje za dolazak tima za krizne intervencije i psihološku pomoć za djecu, posebno učenike drugih razreda - kazala je ravnateljica škole Suzana Poropat-Božac.

ROVINJSKI MONSTRUM JE U PETAK TREBAO IĆI U ZATVOR

Idi na 24sata

Komentari 119

  • jazovac 21.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Hrco Kukac 21.05.2010.

    prokleti bosanac

  • prepametna 21.05.2010.

    još kad ga proglase neuračunjivim?!?!nebi me ništa čudilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare