To je to što me zanima!

Majka Tereza postaje sveta: Papa će to proglasiti 4. rujna

Proglašenje dekreta o čudu blažene utemeljiteljice Misionarki i Misionara ljubavi Papa je odobrio 17. prosinca 2015. Time je odobreno drugo čudo potrebno da bude proglašena svetom
Vidi originalni članak

Papa Franjo potpisao je u utorak ujutro ukaz o kanonizaciji Majke Terezije, zaštitnice siromašnih i nemoćnih, koja će biti proglašena svetom 4. rujna, objavio je Vatikan.    

Taj zadnji pristanak dogodio se na konzistoriju zaduženom da preispita slučaj redovnice u bijeloj halji s plavim rubom, preminule 1997., a proglašene blaženom 2003.

Proglašenje dekreta o čudu blažene utemeljiteljice Misionarki i Misionara ljubavi papa Franjo je odobrio 17. prosinca 2015. Time je odobreno drugo čudo potrebno da bude proglašena svetom. 

Rođena 1910. kao Anjezë Gonxhe Bojaxhiu u Makedoniji, koja je tada bila pod Otomanskim carstvom, Majka Terezija utemljila je Misionarke ljubavi kako bi pomogla siromašnima na ulicama Kolkate u Indiji.

Nobelovu nagradu za mir dobila je 1979. godine, a sv. Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom 2003. godine.

Kanonizirana će biti dan uoči godišnjice njezine smrti, 5. rujna 1997.  

Idi na 24sata

Komentari 17

  • allman 15.03.2016.

    majka tereza je čista duša.

  • gladijator 15.03.2016.

    Ona je jedina zaslužila svetost, niti jedan Papa nije učinio za narod koliko i ona. Oni samo dođu na prozor puste golubove i kažu "Mir narode, volite se, pomaži te se". Upravo iz tog razloga je otišla iz crkve i osnovala svoj red, da bi bila korisnija. Svaka čast svima, ali ona je svojim djelima pokazala koliko vrijedi!

  • magdalena63 15.03.2016.

    Prestanite nas više gnjaviti s tim glupostima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare