To je to što me zanima!

Majka žrtve: Neka Stričak doživi što je nama učinio

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vozač kamiona Miljenko Stričak bez zaustavljanja je u tunelu Ledenik kamionom “pomeo” kolonu vozila. Poginule su dvije majke i njihova djeca
Vidi originalni članak

Da je za svakoga od njih četvero dobio 8,5 godina, bilo bi premalo. Nitko i nikakva presuda nam ne može vratiti našu djecu. Za ovako blage kazne krivo je naše pravosuđe, razočarani su članovi obitelji poginulih Jadranke Matešić-Marković (45) i sina Mihaela (11) te Zdenke Kuhta (49) i kćeri Ines (15). Sudsko vijeće Općinskoga suda u Zadru izreklo mu je nepravomoćnu kaznu od osam i pol godina zatvora jer je 28. srpnja 2006. prouzročio tragediju u Ledeniku.
- Izgubili smo naše zlato, našeg Mihaela i kćer koja se brinula o nama - kroz suze je rekla Katica Matešić, majka i baka Jadranke Matešić i maloga Mihaela.
- Pa on je pisao poruke, vozio 100 na sat, nije se ni pokušao zaustaviti. Ma da je bar poslao brzojav, ispričao se, bilo što. Njega jednostavno nije briga za ono što nam je učinio - plačući je govorio Miroslav Matešić. Prilikom odmjeravanja kazne sud je kao olakšavajuće okolnosti uzeo u obzir njegovu dosadašnju neosuđivanost i emocionalnu nezrelost, a kao otežavajuće čak četiri izgubljena života i nekritičnost prema djelu. Otegotno je i kako se dogodila nesreća.
Od toga da Stričak nije poštovao upozorenja i ograničenja na autocesti, da je neposredno pred nesreću pisao i čitao poruke, da nije kočio. Čitavo vrijeme optuženi Stričak, čiji se odvjetnik Željko Olujić nije pojavio na sudu, mirno je slušao suca Bitangu. Sudac je odredio da odmah ide u pritvor. Oduzeli su mu i vozačku za C i F kategoriju, ali samo na pet godina.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • LEILA 24.09.2008.

    SLAZEM SE da je kazna blaga,odnosno preblaga.ali nikad ne zelimo drugomr ono ruzno sto se je nekome od nas desilo.izjava majke zrtve je jako ruzna,oprostite ali nikad nikome nezelite zlo jer se moze destiti upravo vama

  • muva 24.09.2008.

    u Hrvatskoj je pravosuđe nula!

  • budini 23.09.2008.

    mislim da je nase sudstvo najsramotnije na svijetu UBOJICE OSTAJU PA SKORO NE KAZNJENE A MALE OBICNE LJUDE ZBOG NEPLACENIH RACUNA GANJAJU KAO DA SU NAJVECI ZLOCINCI S R A M O T A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare